|
man ļoti garšo dažādas biezputras, bet par aizdariem kautkā nekad īpaši neesmu piedomājusi, vienmēr kautko tradicionālu, vai nu čurkstinātu gaļiņu, vai krējumu vai sviestu.....
šodien aizdomājos - a mož ko jaunu izgudrot? tad padomāju - kāpēc izgudrot velosipēdu, ja var gardummīļiem pajautāt - mož kādam ir kāda forša putras aizdara recepte?
saldās lūdzu nepiedāvāt, es putras ar zaftēm neēdu, tikai ar kreptīgām piedevām.
es pat pankūkas ēdu ar adžiku nevis ar zapti ;)
|
sēņu mērci var pamēģināt , ar griķiem ļoti gardi:) burkānu - sīpolu mērcīti:)
|
aaa, vēl:) kādu zivi pamēģini bagātīgā krējuma mērcē:)
|
zivi negribu, pie griķiem man garšo vistas šmormērcīte ;) priekš sēnēm ir kartupeļi - tas man ir kā āmen baznīcā ;)
|
ar mērcēm un zivīm ir tā, ka ir otrādi - zivs un pārējais ir pamatēdiens, bet griķi tikai garnieris;
es prasiju aizdaru biezputrai, kad putra ir pamatēdiens
|
...pamēģini ar kandžu....
|
Mums mājās topā ir maltās gaļas mērces. sacepu malto gaļu kopā ar sīpoliem,kādreiz sarīvēju arī kādu burkānu,ja ir. tad krējumu un kečupiņu,vai ko sirde kāro. A kādreiz-po prostomu-kupātiņus un kādus salātus,parasti gurķi ar tomātu. tās lapas esmu atēdusies bērnībā,ka nemaz negribas virsū skatīties.
|
Aizmirsu piebilst-tām mērcēm mierīgi klāt var piešaut arī kukurūzu no bundžas.
|
.
par mērcēm es jau teicu (rāda uz pirkstiem) - maltās gaļas mērce ir ēdiens, man vajag AIZDARU, kad ēd PUTRU nevis maltās gaļas mērci ar garnieri,
piem. auzu putrai ko vidiņā ielikt, es parasti auzu putru ar krējumu ēdu, a mož ir kas vel labs
|
Piekrītu grāfiņam Mališevam un iesaku vēl pievienot Apinīti 700 ( 7%).
|
auzu putrā lieku sviestu un uzrīvēju riktīgi daudz sieru, paturu zem vāka, lai sasvelkas
|
Jaa, vispaar probleema! Neko citu, kaa ar garshvielaam, zaljumiem tos pashus tradicionaalos aizdarus modificeet, nevaru iedomaaties!Putras tomeer taadi maigi eedieni, nekas iipashi ekstreems neprasaas:)
|
siers ir laba lieta, bet es to lietoju tad, kad pāri palikušo putru otrā dienā cepu uz pannas, nevis atsildu ar ūdeni, kā to mēdz darīt, un tad vel kādu tomāta šķēli pa virsu tam sacepumam
bet vispār piekrītu JurimK - jāpaliek pie klasiskām vērtībām, putra ir putra ar savu aizdaru.
Gan jau ka Mārtiņš Rītiņš u.tml. virtuves ģēniji izdomātu receptes ar superpuper čillli mērcēm pie pelēkiem zirņiem, bet zirņi ir jāēd ar čurkstinātu spečīti un basta, tāpat kā bukstiņputrai es pat malto gaļu klāt īsti negribētu, kaut arī saderīgi itkā, man tikai čurkstinātu cauraudzīti ;) un es nevaru iedomāties, kas varētu aizstāt sviesta "actiņu" mannas putras šķīvī ;)
es šo jautājumu uzdevu tāpēc, ka brīžam tomēr parādās tādas ēdamlietas, kuras mums, vecajiem, liekas nesaderīgas, bet labi pavāri pierāda, ka ij siļķi ar medu var ēst un vel šis tas, tāpēc iedomājos - mož biezputru pasaulē arī kas jauns no aizdariem parādījies ;)
|
Sen nav taisīta polenta.......(tai putrai par aizdaru der da jeb kas....aizbrauc uz ziemeļitāliju......)
|
Piekrītu Pidulim! Ņem Krāslavas gaišo! Tikai iepriekš derīguma termiņu paskaties, jo tas ir "dzīvais" alus. Svaigs ir kā ambrozijs, bet kad vecs paliek, tad dzert var, bet, nu, tā...
|
Jebkurā karstā putrā var ielikt karoti kausētā siera vai arī kādu no zilajiem sieriem.
|
......darva neder....neesmu gan mēģinājis, bet Tauta jau zin......
|
Čurkstinu cauraudzi,labi daudz sīpoļi,garšvielas pēc smeķes un visam virsū šaunu vai nu saldu vai skābu krējumu,tas pēc noskaņojuma un putras veida.Kad mērce paliek tumīga,var iespiest svaigu ķiplocēnu vai kārtīgu sauju dillīšu,tas viss atkarīgs no putras.I pašai garšo,i ciemi nesmādē.
|
Miežu putra ir garšīga, ja to sacep ar zaļiem rīvētiem kartupeļiem un speķi vai šķinķi. Kuskuss un kukurūzas putra ir garšīga, ja to sacep sviestā kopā ar kubiņos sagrieztiem āboliem, mērcētām rozīnēm, pēc tam pārlej ar medu, kas sajaukts ar citronu sulu.
|
...laba ideja...mēģināšu uztaisīt saldo polentu.....
|
Katmandu - paldies par zaļiem rīvētiem kartupeļiem! ;)
P.S. kuskusu es Kairā pa 2 nedēļām atēdos, kautkā kādu laiku negribēsies.... polenta arī neiet pie sirds
|
Kaut kad beerniibaa es domaaju, ka latvieshu valoda ceelusies no latiinju valodas - un kaapeec ne - pat parastaako eedienu nosaukumi liidziigi - putra un polente. Viens un tas pats! Taa kaa, graaf, pastelle tik savai kuharkai kaartiigu graapi putras!:))
|
milu putras un ar darzeniem, galu nelietoju. sacepu sipolus, rivetus burkanu, pukkapostus, saldetos zirnisus, cukini, da jeb ko,daudz dazadu zalumu,dazreiz kariju un ar grikiem, risiem, mazajiem makaroniem, prosu. prosa loti garsiga ar rozinem un riekstiem
|
pamginiet jebkurå biezputras beigås piesist jlu olu,uzputojot ar mikseri...manéjiem patika..
|
|
Rādu no 1 līdz 24 (kopā 24) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|