|
Sākusies murķeļu sezona pilnā sparā, salasīju 14 kilogramus!!!
Izrādās tos var ne tikai mērcē izmantot.
Likšu murķeļus saldētavā un marinēšu!
|
Uzmanies ar tiem murķeļiem!Ja tie ir lāčpurni,tad viss o.k.,bet-ar tā sauktajām"bisītēm",var nopietni saindēties!
|
Būs labi, divos ūdeņos novārīju!:) Mežsargs ierādīja, būs īstās!:)
|
Kādos mežos tie aug? Atceros , bērnībā ar vecmammu lasījām Rīgā, Lielajos kapos..tur bija daudz..:)
|
es draudzēšos ar kādu, kas murķeļus iedos...... :) es ar tikai no bērnības miglaini atceros......
Sančo - draudzēsies ar mani? ;)
|
Es gan neiesaku tos murķeļus vākt. Indīgi, jāvāra vismaz trīs ūdeņos un beigās ne tur garšas nekā. Ja jau galīgi krīze badā iedzinusi, tad varbūt... Citādi - nu i nāfik! Un saldētavu labāk ar mellenēm piekrauj!
|
Šodien vietējā avīzītē sludinājums, ka murķeļus iepērk.
Neesmu ēdusi, nezinu kā garšo.
|
murķeļi esot radinieki trifelēm. Tā, ka augstdzimusi sēne, franči ēdot kā traki, skaitoties delikatese! :)
|
Te nav Francija, piekrītu Miileetaajam - nekā laba un interesanta, bet, kas vēlās riskēt ar veselību un dzīvību - uz priekšu! Varbūt izveidosies tāds pats briesmu stāsts kā ar bērzlapju karbonādēm - ēdiet un mirstiet jauni! Cik atminu no bērnu dienām - 3x vārīti, dzīvoklis pilns ar smaku, beigās parastas sēnes. Mūsdienās daudz lētāk un drošāk veikalā iepirkt šampinjonus.
|
....kaltētās sēnes ir forši.....
|
jā,jā -die`s ist die richtige Pilze!!:D:D
|
|
Rādu no 1 līdz 11 (kopā 11) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|