|
epikasso tēma (2011-02-11 00:46) [ visas] :
bladī tex mex hōt bladī/atkal2x/
te kaut kāda nostaļģija uznāca, staigājot pa tirgu, ieraudzīju feinu itāļu tomātu pastas bundžu, čut ne apraudājos..uztaisīju ēdienu ,kuru plašāk pazīst un brūķē kā tex-mex chili ..ja interesēs sastāvdaļas-rakstiet..es to saucu -pišča dlja mužčini na dva dnja
|
Es ar esmu asu ēdienu cienitājs!Uzraksti tās sastāvdaļas!
|
Tomātu pastai jāskatās sastāvs,lai nav klāt stērķele.Ja tā ir un daudz,tad "jazveņņiki"mokās ar dedzināšanu kuņģī.
|
Vot, tā...
|
..nu tokš raksti te visu: detalizēti, kas kā jāliek, cik ilgi jātur un kādos grādos...galvenais, kas pēc tam klāt jāzder..:))
|
vopšem TAK!rakstu proporciju, kuru jāsaglabā, taisot citus daudzumus;)
1kg maltās gaļas(gaumes un maka biezuma jautājums),4paprikas(zaļās un dzeltenās), 1bundža 200gr tomātu pastas(redzēju itāļu, jo itāļu laba un -bez stērķeles venezia`s kundze:P), 5sīpoli,1ķiploks,300gr krējuma,4-5sālītie vai skābētie gurķi(no mucām), 2bundžas kidney pupas(sarkanās),..
garšvielas:melnie malti un chilli pipari,raudene, kam patīk smalkais vārds,tiem oregano:D, baziliks, pētersīļu lapas, sāls..var provcesā likt arī maltu ingveru, kariju..vispār gaumes jautājums, arī konservēto kukurūzu, man viņa šķiet lieka, krāsai tikai varbūt..pats esmu jazveņņiks un nekas man nekož vēderā..bet kukurūzu mans vēders īpaši negremo..
darbības:apcep gaļu, pieliek piparus, apcep atsevišķi sīpolu 1/2gredzenus, tiem sāli pieliek, vispār ar sāli prātīgi:daži produkti ir sāļi paši, daži ir bez..
paralēli samaisa krējumu ar 2ēd.karotēm tomātu pastas un pieliek 2/3ķiploku smalki sakapātu, lai iestāvas nedaudz..
saliek kopā gaļu, sīpolus, pasautē 10min., tad liek sagrieztus gurķus, pasautē 10min., papriku, pasautē 10min.,rodās kāds daudzums sulas-tas arī ir lieliski..
Tad pieliek pupas kā beidzamās AR VISU SĶIDRUMU!Pasautē 10min.,tad pievieno saberztos zaļumus, katru lieku apm. 1ēd.karoti ar kaudzi, es to daru starp delnām, atlikušo 1/3 ķiploku un samaisu, vāku virsū un lai iestāvas apm.40min, ēdienam jānogatavojas..
tad var ēst ar maizi, bez tās, aukstu, karstu, jāpiemin, ka otrā dienā viņš ir VĒL labāks..
par dzeršanu:dzer klāt vodku,tekilu,kandžu, bet labu..tas viss mudram garam un totāli paaugstina vēlmi, uzlabo asinriti, tipisks ziemas un paģiru ēdiens:P
|
man domāt tomātu pastas par daudz.. bet, ja piedzer klāt aukstu šnabīti, tad ir sirdī pavasars!;)
|
esmu kko līdzīgu gatavojusi, mazliet citas sastāvdaļas liku, bet nu rezultāts- ideāls!
|
..TUR REZULTĀTS slikts nevar sanākt.;) bet tomātu pastu visu bundžu nav jāliek..laikam neuzrakstīju..2ēd.karotes ar krējumu samaisa, un tad pirms pupiņu pievienošanas ieliek vēl 2ēd.karotes pašā sautējumā, kopā apm.4 ēd.karotes..ne visu bundžu..;)
bildēs jau pēc sautējuma krāsas var redzēt, ka tur pastas nav daudz..;)
paldies, asakara, par atgādinājumu..;)
|
|
Rādu no 1 līdz 9 (kopā 9) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|