|
melom tēma (2011-01-14 10:42) [ visas] :
Tomātu zupa/plovs :)
Ļoti vienkārši pagatavojams, sātīgs un garšīgs ēdiens.
(nu par to garšīgumu, protams, pēc gaumes, ciuvāki jau ir dažādi)
Tātad:
Tomātu sula no pakām, kur visas garšas jau klāt
Jēra gaļa (var arī citu gaļu)
Rīsi
Ķiploki
Ielej katlā tomātu sulu, iegriež iekšā jēra gaļas gabaliņus un vāra uz lēnas uguns kādu 1,5 stundu. (Katlam, protams, vāks virsū)
Pēc tam pieber klāt rīsus. Ar to rīsu daudzumu ir tā ja piebērsi tā pamazāk, sanāks zupa, ja tā pavairāk sanāks plovs :). Turpina vārīt, kamēr rīsi mīksti, beigās piespiež klāt ķiploku.
Viss.
Labu apetīti!
|
Izmēģināšu variantu - PLOVS :)
|
Vienkārši un interesanti. Paldies!
|
Un gaļu pirms tam neapcep?
|
Klasiskajā plovā nav ne smakas no tomātiem.
|
Plovu visvienkāršāk pagatavot tā - sacep gaļju, kaadu nu vēlās, ar garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem, smalki sarīvētiem burkāniem, var vēl kādu dārzeni, kaut vai tomātus, tādā secībā, kā uzrakstīju, nākamo pievieno, kad iepriekšējais jau labi apcepts. Pa to laiku izvāra rīsu paciņas un uzber saceptajam ķausim virsū, bikiņ patur un samaisa. Bet variants ar vārīšanu tomātu sulā dikti interesants, izmēģināšu noteikti!
|
Es daru bik savādāk kā JurisK. Saceptiem dārzeņiem un gaļai pieberu rīsus,pārleju ar vārošu ūdentiņu un karstā cepeškrāsnī uz pusstundu. P.S. cepu uzreiz pīlē.
|
Nu dažādi viedokļi,bet no plova ne smakas,esmu bijis Uzbekijā,tur redzēju kā gatavo plovu un arī nogaršoju.
|
Nuu, maneejais taads slinjkju plovs, var saukt arii par paelju, tad buus spaanju plovs. le_chot recepte vistuvaakaa iistajam, bet tad baigaa kjeepa, dikti preciizi ar uudeni jaanotraapa, riisi jaaskalo un velss zin veel kas:))
|
ak, Jūs mani gudrie kulināri - nu bet, protams, ka no klasiskā Plova te nav ne smakas, bet kurš teica, ka te būs k-kas klasisks??????
|
|
Rādu no 1 līdz 10 (kopā 10) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|