|
Tagad to parasti gatavo no desas, zirņiem, olām utt. , bet pirmās brīvvalsts laikā, to esot gatavojuši no cepeša un nēģiem, vai kāds zin precīzu recepti, vai apmēram precīzu?
|
Ja Tev ir cepetis, tad labāk gatavo citus salātus.
Cepetis
Rupji rīvēts siers
Marinētie tomāti
Sīpoli, sāls
Laba majonēze
Svaigās dilles, vai kaltētās bazilika lapiņas.
|
Nu tāpat vien taisa, tikai desas vietā liek gaļu (vienalga, cepetis vai vnk vārīta) un vēl klāt piegriež nēģus pēc garšas (ne pārāk daudz). Citi nēģu vietā liek siļķi...vai brētliņas... :) Pārējais jau pēc pašas gaumes un izdomas - sinepes, mārrutki...
|
shii rosola recepte bija aprakstiita zjurnaala Una apkopotaa recepshu specizlaidumaa... ja nemaldos.. kopaa ar to nopirku arii Dienas eedienus.... maajaas jaapaskataas...kuraa iisti bija...
|
Man bērnībā rosols bija pretīgs, jo tajā lika gaļu, siļķi un vēl rīvētus ābolus. Brrrrr....
|
ja godīgi, tad es rosolu nekad nepieskaitu pie gardumsalātiem ...
bet rosolam ir tik daudz variāciju, ka diez vai būs kāda autentiskā. kaut arī slavenie Olivjē salāti tas pats rosols vien ir, bet Rimčikā var nopirkt abus ...
|
To:Dikucis
A tie marinētie tomāti taču izjūk?!Vai ne tā?Kā tad tie "ierakstās" salātos?
|
Nu ko var muldēt!? Kārtīgu rasoliņus taisīja vien līdz 1989. gadam...līdz pučam 1991. gadā....bērēs un kāzās..pēcāk paši vairs netaisa no sinepes un krejuma majonēzi ar dillīti(kautkadu provansas un salātu E- šmuci jauc iekšā)...zirnīši un gurķi ar ķīmiskie. Galvenais jau elements bija saucama "zirga" DESA, pagale, kurā bija iekšā GAĻA -maksāja 1,1 LS kg. Rindā izstāvot. Aiz nostalģijas vien ietu uz kāzām un bērēm ...gadā reizi veltā cerība dabūt "bēru rasoliņu"...
Informāciju par ingredientiem dabūju no mammas.
Dziļās sērās- Me.
Apprecēšu to, kas pagatavos perfektu "bēru rasoliņu"°
p.s.
Nestāstiet man par mūsdienu desām- kombinātā ieved tonnu galas izved 10 tonnas produkcijas /Ā.Ūdris...former desu fabrikas īpašnieks/
°varbūt
|
2neegji,2sk.gurkji,4olas,5-6kart.,2-3aaboli,1siljkje,citronsula,teejk.sinepju,3-4karotes sk.kreejuma,200gr.telja cepe$a.
|
a es tikai nesen uzzināju, ka gramatiski pareizi tomēr ir rAsols, nevis rOsols......
P.S. Olivjē salāti ir "Gaļas salāti" nevis Rasols ;) tur liek vārītu liellopa gaļu vai trūcīgākie vakardienas cepeša atlikumus, bet Rasolā parasti lika vārīto desu (krutākie Doktora, švakākie Piena u.tml.) , grūtākos laikos dajebko, ko varēja apsaukt par "desas izstrādājumu no gaļai līdzīga priekšmeta" ;) t.sk. zirga desu un "gaļasmaizi" ;) arī rubli desmit vai divdesmit kilogramā, ja nemaldos ;) nez kampē liekas, ka zirgadesa bij arī par 90 kapeikām kilogramā, bet varbūt arī jaucu ar aknu desu un suņa prieku ;)
P.P.S. "bēru rasoliņa" precinieks bišku jauc naudiņas nosaukumus ;)
|
jā, vel rasols bija ar vai bez siļķes un ar vai bez sīpoliem - atkarībā no ma`jinieku kuņģa iespējām ;)
bet par nēģiem rasolā gan es neko nezinu.... es jau jūrmalnieku atvase, kas nēģus veselus ēda un lučus vašbļodās nēsāja....
|
paldies:) nixon, pirmā brīvvalsts beidzās dažus gadus pirms 1989 gada, bet nu, tas nu tā, baltāroze, paldies par recepti, un štepsele par RAsolu, ak, es arī gribētu lučus vašbļodā panēsāt:)))
|
Taa recepte,ko raxtiiju ir no MAAJTURIIBAS LEKSIKONA izdota1938 gadaa
|
Ja tev ir nēģi, tad kāda vella pēc vēl rosolu taisīt? :DDD
|
klusais, nevaru visus apēst;D
|
Man ar nav īsti skaids, kā tas ir, ka nevar apēst nēģus!!?
:))
|
|
Rādu no 1 līdz 16 (kopā 16) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|