FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
melom melom tēma (2010-08-31 15:39) [visas]:

Lazanja, jeb makaroni pa flotski itāļu gaumē
(nepērkot dārgās lazanjas plāksnes)

melom 2010-08-31 15:40
Sastāvdaļas:

Pamatmasai:
Makaroni – 800 g (2 pakas)
Maltā gaļa – 500 g
Burkāni – 2 gb.
Sīpols, liels – 1 gb.
Ķiploks – 1 gb.
Tomāti – 3 gb.
Sviests vai cepamais margarīns – 50 g
Tomātu mērce – 250 g
Garšvielas (sāls, pipari, zaļu
mi, utt)

Mērcei:
Sviests – 50 g
Milti – 50 g
Piens – 3 glāzes
Siers, rīvēts – 150 g
Zaļumi (pēc izvēles)

Pagatavošana:
Pamats:
Sarīvē burkānus un sagriež sīpolus.
Katlā izkausē nedaudz sviesta un pievieno burkānus un sīpolus. Kad tie jau apcepušies zeltaini, liekam klāt gaļu.
Kamēr tur viss sautējas uz mazas uguns paņemam tomātus un ieliekam uz minūti karstā ūdeni (lai būtu vieglāk noņemt mizu). Tad tos sagriež un liek klāt katlā.
Iespiež ķiploku un pasautē apm. 5 - 10 min., pievieno tomātu mērci un garšvielas. Turpina sautēt vēl apm. 15 minūtes.
Citā katlā uzvāra makaronus.

Mērce:
Izkausē katliņā sviestu un pieliek miltus.
Pēc tam pamazām lej klāt pienu un maisa, lai nerodas kunkuļi.
Kad izmaisīts, lej klāt atlikušo pienu.
Kad piens jau karsts liek klāt rīvētu sieru.
Pievienojam zaļumus.
Tad maisam kamēr paliek bieza mērce.

Pati lazanja:
Cepamo veidni iesmērē ar sviestu.
Veidnē kārto sagatavotās lazanjas sastāvdaļas šādā secībā:
mērce – makaroni – maltā gaļa.
Kārto tā, lai beidzamā kārta būtu mērce.
Tad to apber ar rīvētu sieru.
Tad visu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 - 30 min., kamēs virskārta zeltaini brūna. :)

__________
P.S.
Just_, es neesmu pikadilija!
theodoron 2010-08-31 15:42
paldies! kā man garšo lazanja:) Tava recepte sakārdināja gan uz īsto, gan viltus:)
kokote 2010-08-31 15:51
eu...un šamējo recepti vīrietis piedāvā..MMMMMM
a ciemos var pieteikties? :))
Smaidona 2010-08-31 15:55
Vot nekad neesu sapratuse,kāpēc makaroniem jāliek klāt vēl miltu mērce.Laigam galīgi duma esu.
saahy 2010-08-31 17:03
Miltus liek mērcei, lai lazanja gala rezultātā neatgādina zupu.Paldies par recepti, noteikti pammeģināšu.
jaciks 2010-08-31 20:19
Man tomēr garšo kaut kas treknāks :),piemēram cepti kartupeļi ar cauraudzīti.
Just_ 2010-08-31 20:46
Un virs maltās gaļas atkal mērci? Tā tak sasūksies iekšā.
rubiinroze 2010-08-31 22:13
Paldies:) Laba ideja rītvakaram:)
kafelate 2010-08-31 22:36
Es jaucu kopā pienu ar sarīvētu sieru mērcei- viss.
JurisK 2010-09-01 05:32
Jā, nesaprotu es laikam itāļu ēdienu garšu, vismaz visas tās picas un tomātu makaronu maisījumi nekādu apetīti nerada. Cita lieta vecie, labie makaroni po flotski ar riktīgiem gaļas kunkuļiem un kārtīgi saceptiem sīpoliem:)) Bet ticu, ka kādam garšo.
klusaisMiileetaajs 2010-09-01 17:34
Tātad makaroni vispirms, jāizvāra, ko..?
klusaisMiileetaajs 2010-09-01 17:37
Ko labāk piedzert, alu vai šņabi?
Smaidona 2010-09-01 18:51
Pareiz,Juri,makaroni pa flotski i gardāki,ta i jebatorijs mazāks.Manam puikam šamie sanāk superīgi.
kafelate 2010-09-02 11:17
Garšo, garšo arī pa flotski, manā mājā rullee :D
melom 2010-09-03 18:21
Nu kā garšoja ??????? :))))))))))))))
Rādu no 1 līdz 15 (kopā 15)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅