|
Iepazīsties
440 lietotāji on-line
95 jubilāri
Populārākie
Iztaujāšanas centrs
Vakara plāns
Skaties
Foto albumi
Foto vērtēšana
Lasi un piedalies
Pieredzes apmaiņa
Interešu grupas
Dienasgrāmatas
Dzīvā dzeja
Noderīgi
Sapņu tulks
Filmas, kino
Apsveikumi
Par oHo.lv
Palīdzība
Atsauksmes
Reģistrētiem lietotājiem
Reģistrēties
Aizmirsu paroli!
|
Interešu grupas [???]
melom tēma (2010-08-31 15:39) [visas]:
Lazanja, jeb makaroni pa flotski itāļu gaumē
|
melom
2010-08-31 15:40
Sastāvdaļas:Pamatmasai: Makaroni 800 g (2 pakas) Maltā gaļa 500 g Burkāni 2 gb. Sīpols, liels 1 gb. Ķiploks 1 gb. Tomāti 3 gb. Sviests vai cepamais margarīns 50 g Tomātu mērce 250 g Garšvielas (sāls, pipari, zaļu mi, utt) Mērcei: Sviests 50 g Milti 50 g Piens 3 glāzes Siers, rīvēts 150 g Zaļumi (pēc izvēles) Pagatavošana: Pamats: Sarīvē burkānus un sagriež sīpolus. Katlā izkausē nedaudz sviesta un pievieno burkānus un sīpolus. Kad tie jau apcepušies zeltaini, liekam klāt gaļu. Kamēr tur viss sautējas uz mazas uguns paņemam tomātus un ieliekam uz minūti karstā ūdeni (lai būtu vieglāk noņemt mizu). Tad tos sagriež un liek klāt katlā. Iespiež ķiploku un pasautē apm. 5 - 10 min., pievieno tomātu mērci un garšvielas. Turpina sautēt vēl apm. 15 minūtes. Citā katlā uzvāra makaronus. Mērce: Izkausē katliņā sviestu un pieliek miltus. Pēc tam pamazām lej klāt pienu un maisa, lai nerodas kunkuļi. Kad izmaisīts, lej klāt atlikušo pienu. Kad piens jau karsts liek klāt rīvētu sieru. Pievienojam zaļumus. Tad maisam kamēr paliek bieza mērce. Pati lazanja: Cepamo veidni iesmērē ar sviestu. Veidnē kārto sagatavotās lazanjas sastāvdaļas šādā secībā: mērce makaroni maltā gaļa. Kārto tā, lai beidzamā kārta būtu mērce. Tad to apber ar rīvētu sieru. Tad visu liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 - 30 min., kamēs virskārta zeltaini brūna. :) __________ P.S. Just_, es neesmu pikadilija! |
theodoron
2010-08-31 15:42
paldies! kā man garšo lazanja:) Tava recepte sakārdināja gan uz īsto, gan viltus:) |
kokote
2010-08-31 15:51
eu...un šamējo recepti vīrietis piedāvā..MMMMMMa ciemos var pieteikties? :)) |
Smaidona
2010-08-31 15:55
Vot nekad neesu sapratuse,kāpēc makaroniem jāliek klāt vēl miltu mērce.Laigam galīgi duma esu. |
saahy
2010-08-31 17:03
Miltus liek mērcei, lai lazanja gala rezultātā neatgādina zupu.Paldies par recepti, noteikti pammeģināšu. |
jaciks
2010-08-31 20:19
Man tomēr garšo kaut kas treknāks :),piemēram cepti kartupeļi ar cauraudzīti. |
Just_
2010-08-31 20:46
Un virs maltās gaļas atkal mērci? Tā tak sasūksies iekšā. |
rubiinroze
2010-08-31 22:13
Paldies:) Laba ideja rītvakaram:) |
kafelate
2010-08-31 22:36
Es jaucu kopā pienu ar sarīvētu sieru mērcei- viss. |
JurisK
2010-09-01 05:32
Jā, nesaprotu es laikam itāļu ēdienu garšu, vismaz visas tās picas un tomātu makaronu maisījumi nekādu apetīti nerada. Cita lieta vecie, labie makaroni po flotski ar riktīgiem gaļas kunkuļiem un kārtīgi saceptiem sīpoliem:)) Bet ticu, ka kādam garšo. |
klusaisMiileetaajs
2010-09-01 17:34
Tātad makaroni vispirms, jāizvāra, ko..? |
klusaisMiileetaajs
2010-09-01 17:37
Ko labāk piedzert, alu vai šņabi? |
Smaidona
2010-09-01 18:51
Pareiz,Juri,makaroni pa flotski i gardāki,ta i jebatorijs mazāks.Manam puikam šamie sanāk superīgi. |
kafelate
2010-09-02 11:17
Garšo, garšo arī pa flotski, manā mājā rullee :D |
melom
2010-09-03 18:21
Nu kā garšoja ??????? :)))))))))))))) |
Rādu no 1 līdz 15 (kopā 15) |