Katmandu 2010-08-18 pajautāja: Varbūt kāds zina un var pastāstīt, kā var pagatavot kataifi?
Un daži mīļi cilvēciņi vīzdegunīgi sāka mācīt guuugle, guuuuuuuugle...... un tādā garā.
Nu lūk, es ar gribēju uzzināt kas tas par zvēru un kā to dabuut gatavu maajaas.
Un še tev guuuugle..............
Re ko tik atradu:
kataifi mīklas cepums
kataifi mērce
Pavedienveida mīkla kataifi
Tie tikai nosaukumi, vairāk nekā.
http://forums.delfi.lv/read.php?f=110&i=87902&t=87902 - šeit jautājums tika jau uzdots tālajā 2005.gadā atbildes līdz šim nav sniegtas.....
tad nu lūdzu , gudrīši, mīlīši, spečukiņi internetmeklējumu vidē, apgaismojiet, KUR IR KATAIFI RECEPTE???????????
Vai arī vislabāk uzrakstiet to šeit.
Nu lūdzu lūdzu.....
|
Nu es ar apskatiijos guuglee un iztulkoju vienu recepti, sapratu, ka tas ir kaut kaads bezdievīgi salds un lipīgs grieķu kārums :)ar darbietilpīgu pagatavošanu.
|
Pavisam Laiks: 2 stundas, 5 minūtes
Sastāvdaļas:
02/01 pound sasmalcinātas mandeles vai valrieksti
02/01 C. grauzdēta maizes drupatas
02/01 C cukuram
02/01 C. apelsīnu sula
£ 1 Kadaifi mīklas
1-1/4 C. sviesta, izkausēto
Par sīrups:
C. 3 cukurs
2 ° C temperatūrā ūdens
02/01 C. medus
2 T. citronu sula
kanēlis
Sagatavošana:
Uzkarsē krāsni līdz 350 grādiem F. Taukvielu cepšanas panna. Sajauc riekstus, drupatas, cukuru un apelsīnu sulu. Divide ilgi pavedieni kadaifi mīklas uz 16-18 porcijas. Uz katra parauga, vieta 1 heaping ēdamkarote riekstu maisījumu. Satīt brīvi. Vieta ruļļos blakus panna, bet ne pārāk cieši. Pour sviestu pār ruļļos un 45 minūtes cept.
Izņem rullīšus no krāsns. Kaut ruļļi atpūšas uz 20 minūtēm, apvienot sīrupa sastāvdaļas kastrolis. Vāra 5 minūtes. Ielej sīrupu vairāk ruļļos. Cover ar trauku dvieli. Ļauj sīrups absorbēties 5 vai 6 stundas. Apkaisīt ar kanēli.
|
taa tur burtiski iztulkojās:)
|
kafelate - BUČAČOS MUČAČOS :)!
|
Es laikam esmu viena no tām vīzdegunēm, kura mācīja meklēt google, ja kaut ko vajag.
Krievu valodu arī neproti? Tavā vecumā jau nu tā kā vēl vajadzētu prast. Tas nu tā... Kataifi mīkla ir speciāla mīkla, ko ārzemēs (arī Krievijā) var nopirkt gatavu saldētu. No tās arī taisa tos cepumus/pīrāgus.
|
Kafelate - jā, pie mums ir ļoti izplatītas cepeškrāsnis, kur temperatūra norādīta pēc Fārenheita.
|
Just, es netulkoju pati, maaminja google taa iztulkoja, es tikai iekopeeju un ieliku sheit:)
jaaskataas atkal googlee, cik peec f buus tie muusu graadi.
|
0 F = -17C
30 F = -1C
tālāk domaajat pashas:)
|
Nesaprotu tādu attieksmi. Ja liek recepti, tad liek, ja nē, tad nē, bet publiskot tīro murgu, no kura saprast nevar nekā... Nu, nezinu, nezinu.
|
:))))
|
Dzērveņu debesmanna ar pienu labāka.
|
nu guugles tulkošana tak visiem zināma-kašmars :)
Es ar neko neierubiju
|
Nu vispār ļoti oroģināla recepte, ja mēģinātu kaut ko pēc tās pagatavot, droši vien arī iznāktu kaut kas neparasts. Paldies Tev, Kafelate, par tulkojumu!:) Es ļoti atzinīgi novērtēju Tavas pūles.:)
|
kafe, bučas!:)))
|
Just_ , runā par tēmu, bet nespried par to, kas manā vecumā jāzin..... Tu taču neko par mani nezini..... eh /apvainojās/
|
Pikadillij, tu esi arī "melom"?! Nu sviests kaut kāds te ar jums... Apvainojies uz veselību! Gardu apvainošanos!
|
es neesmu pikadilija !
|