Kabači - 3 kg
4 gab. paprika
1 litrs tomātu saldā mērce ( var likt arī 0,5 l)
100 gr ķiploki
1 gl cukurs
2 ēd.karotes sāls
1 gl eļļa 1 ēd.karote esence
stiprumam pievieno 1 -2 stipro piparu pākstis
Visas garš`vielas saliek tomātu mērcē, izņemot etiķa esenci. Pieliek kubiņos sagrieztus kabačus un sautē 30 - 40 minūtes Iznāk 7 - 8 puslitru burkas.
Es esenci pievienoju, kad masa uzvārījusies, lai kabači būtu smuki neizšķīduši. Ja grib putrīgāku masu, etiķi vari pievienot nedaudz vēlāk.
Mums labi garšo.
|
Visam šeit minētajam pievieno novārītas pupiņas un vēl pasautē. Garšo labi:)
|
mums arī labi garšo!! sīpoli un ķiploki nekad nebūs par daudz!!
|
Pupiņas, doma laba !!!
|
Šos salātus tautā sauc par Sievas mātes mēli ( čili piparu dēļ )Ziemā kādreiz piešauju arī biešu zupai, tiešām garšīgi.
|
Redz ko ,ir pat nosaukums :))))
|
kur Tu biji pirms 2 dienām kad es kabačus taisiju:)
|
Es vienīgo kabaci Cekulukam atdāvāju.
|
Gan jau vēl kāds kabacis izaugs !!!
|
Kabaču ikrus es vēl krievu laikos atēdos līdz kaklam!P
|
Tie nav ikri ,bet riktīks topsis:)))
|
Kabačus var rīvēt klāt visiem ķaušiem un sautēt jebkurās kombinācijās.
Vēl var pierīvēt kotletēm arī būs čaganas un gardas.
Kartupeļu-kabaču pankūkas - pusi kartupeļu, pusi kabačus un visu pārējo! Kartupeļus vajag ņemt ,, Laura", tad nepaliek brūni un vajag rīvēt uz rupjās rīves, tad dzeltenas un skaistas pankūkas sanāk. Es mīklai jaucu klāt sīki sagrieztus sīpolus un žāvētu speķi, vai žāvētu vaidziņu, pielieku arī sīki sagrieztas dilles un sanāk ļoti gardas un skaistas. Ar kārtīgu karoti krējuma pa virsu cienasts labāks kā Parīzes smalkākajā restorānā:) Un tam visam pa virsu čuč čuč mīlestības:) Pēc tādas maltītes pat Romas pāvests atlaidīs Jūsu grēkus:) Labu apetīti!
|
dikuci ,tu tik gardi esi aprakstīju ,ka man sagribējās tepat un tulīt šada veida pankūkas.
|
Es jau šitādu sataisīju, un vēl taisīšu, gards:)
|
oi, tik bez tā pipara:)
|
Vai der tikai tievie, garie, dzeltenie, vai varbūt der arī resnie, īsie, baltie, ko?
|
Zili-zaļie (:
|