|
melom tēma (2010-07-27 15:42) [ visas] :
Norvēģu virtuve (Vācijā arī manīts) - Marinētas olas
Tikko atgriezos no troļļu zemes un, lūk, ko atvedu....... tas gan būs tā kā novēlojies Lieldienu paēdiens, bet labi iet iekšā arī jūlijā.
Sastāvdaļas:
12 cieti vārītas, notīrītas olas
250 gr marinētu biešu marināde
250 gr etiķis
700 gr ūdens
125 gr sarkanvīna
2 ķiploka daiviņas
1 lauru lapa
1 tējkarote marinēšanas garšvielas
1/2 tējkarote sāls
2 sīpoli
Ņem trauku ar vāku. Lej iekšā biešu marinādi, etiķi, ūdeni un sarkanvīnu. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, lauru lapu, marinādes garšvielas, sāli. Riktīgi samaisa. Tad liek iekšā olas un sagrieztus (gredzenos) sīpolus. Cieši noslēdz trauku un uz nedēļu noliek ledusskapī.
|
vareetu buut ektreemi...gan smarzjas,gan gar$as zinjaa...eedams svaigaa gaisaa...
|
Ar ko kopā šādu ēdienu ēd norvēģi?
|
Reiz kaut kā tāpatās Mārtiņš Rītiņš ar olām ņēmās :)
Man jau šķiet, ka tas ir stipri dīvains ēdiens.
|
Ēd ar maizi :) svaigu vai grauzdētu.
Nu tas tāda aukstā galda sastāvdaļa.
Pamēģiniet, varbūt, ka iegaršojas.
Es pirmajā reizē ar domāju, ka dīvains paēdiens, bet iegaršojās tīri labi :)
|
Nešķiet kārdinoši!:)
|
martena, kārdinājuma ziņā ar Tavu bildi, manas olas sacensties nevar (fakc) :)
|
Nedēļu?
Nu, katrā ziņā noteikti gardāks paēdiens par zviedru pūdētajām siļķēm :)
|
Jau pēc receptes izlasīšanas uznāca vēmiens. :)))
|
|
Rādu no 1 līdz 9 (kopā 9) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|