FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
sarma7 sarma7 tēma (2010-05-23 05:59) [visas]:

Saldējumi

sarma7 2010-05-23 05:59
Vai kāda pati ir mājās gatavojusi saldējumu?
vanadziene 2010-05-23 08:59
Tas nav reāli, tur vajadzīgas speciālas iekārtas. Es kādreiz vasarā strādāju Rīgas piena kombināta dārzniecībā. Vienīgi vari mēģināt sasaldēt sulu.
sarma7 2010-05-23 09:08
Vispār jau veikalos pārdod saldējuma ierīces?:)
le_chot 2010-05-23 10:50
kas par muļķībām,var mājās sasaldēt saldējumu. vajag saldo krējumu saputot,pielikt piedevas,kādas gribi un sasaldēt saldētavā. man sanāca un bērni bija sajūsmā,jo no veikala jau laukos neatnest saldējumu.
DidiPoga 2010-05-23 16:07
ir speciali sausie maisijumi. jasajauc ar pienu un saldetava ieksa. ja nemaldos MAXIMA redzeju.
klusaisMiileetaajs 2010-05-23 17:59
Es neesmu "kāda"!
sarma7 2010-05-24 07:28
KLM, vīrieša cilvēkam saldējuma gatavošana piestāvētu, bet Tu varētu pamācīties no dāmām un citi kungi arī..:)
saahy 2010-05-24 19:26
5 olas, 4 ēd.karotes cukurs, 0,5 litri saldkrējums.Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.Atsevišķi saputo olu baltumu, pievieno dzeltenumam.Saputo krējumu, pievieno.Visu lēni sajauc.Pēc garšas var pievienot riekzstus, ogas.Sadalīt divos traukos tā labāk sasalst.Liek saldētavā.Gadiem pārbaudīta recepte.Man garšo.
sarma7 2010-05-24 21:59
Paldies, saahy!:)
scheriff 2010-07-11 13:23
Kā uztaisīt saldējumu mājas apstāklos.

Ingredienti:
0,5L piens (vidēji trekns), 0,5L saldais krējums, 6 olas dzeltenumus, 160g cukurs, 1 vaniļas pāksts.

Pienam pievieno 80g cukura un liek ūdens peldē karsēties. Visu laiku cītīgi jāmaisa, aptuveni 5 līdz 10min. Gatavs, kad cukurs izkusis un ir izveidojusies viegli bieza cukuraina masa.

Saldajam krējumam pievieno 40g cukura + vaniļas pāksti, kura iepriekši ir pārgriezta, lai atbrīvotu sēkliņas. Liek ūdens peldē un karsē ... protams cītīgi maisot. Gatavs, kad cukurs izkusis un gaisā paceļas patīkams vaniļas aromāts.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus pēcāk var izmantot bezē pagatavošanai. Dzeltenumus sakuļ ar 40g cukura. Pēctam liek ūdens peldē, cītīgi maisa, līdz cukurs ir izkusis. Šij masai pievieno nedaudz iepriekš aprakstīto piena maisījum, lai vieglāk pārliet visu traukā ar pienu. Trauku ar pienu, un nu jau ar olām liek atkal karsēties ūdens peldē... maisam ... maisam ... neman nost no plīts!

Pienam ar cukuru un olām pievienojam saldā krējuma/vaniļas maisījumu. Maisam, par prieku visiem, bez ūdens peldes. :)

Atstāj virtuvē uz galda dzesēties, līdz temperatūrai, kad var ielikt saldētavā. Saldētavā pa brītiņam apmaisas, lai masa viendabīgi izlīdzinās.
Kad masa ir gandrīz sacietējusi talkā nemam urbi. WTF!!! Ko, vai es lasīju URBI??? Yes, tieši tā - urbi! :D Kā uzgali izvēlamies kādu platu prieksmetu, jeb to ko rokas spēj izveidot. Sākam kult! Ķul līdz masa paceļas, zaudē dzelteni krāsu un ļūst gaisīga. Šinī procesā var pievienot riekstus, šokolādi, rozībes, halvu, balzāmu... viso ko sirds un mēle kāro.
To kas gatavošanas procesā vēl nav apēsts liek saldētava.

Iespējami jautājumu + atbildes:
a) Kāpēc urbi, vai tad mixeri nevar?
Protams ka var, bet vai mixeris izturēs - nē! Ja vien nav tāds patiešam izcils konditorejas stacionārasi mikseris, jeb saldējamā mašīna?

b) Kāpēc jākuļ, vai tad tāpāt sasaldēt nevar?
Protams ka var, bet sakults saldējums ir gaisīgāks, tas nesatu
scheriff 2010-07-11 13:26
b) Kāpēc jākuļ, vai tad tāpāt sasaldēt nevar?
Protams ka var, bet sakults saldējums ir gaisīgāks, tas nesatur ledus kristālus, izsit ārā dzelteno olas krāsu. Vienkārši ņamīgāks.

c) Tur nu gan daudz tās ūdens peldes un citādas karsēšanas. Vai vajg?
Nevajag, tikpat ļoti kā salmonelozi nevajag visiem tiem kurus cienāsiet ar saldējumu. Radi, draugi, klienti un darba kolēģi teiks paldies par saldējumu, bet ko tie teiks par salmonelozi?

Lai labi garšo! :)
Rādu no 1 līdz 11 (kopā 11)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅