|
JurisK tēma (2010-03-23 07:02) [ visas] :
Kaa taisa mocarellas sieru?
Esot makten daargs, bet palasot internetaa, dikti it kaa vienkaarshs produkts, no parastaa svaigaa kreejuma gatavots. creme freshe, vai kaa vinju sauc, ir saldais kreejums, jeb kaut kas cits? Un kaads ir meegjinaajis mocarellu uztaisiit?
|
Ja, ko uzziniet, lūdzu, dariet zināmu arī man. Ar cieņu, Dzidra
|
Jurīti, ir lietas, ko mājās labāk nedarīt- taisīt mocarellu, šūt itāļu kurpes un mēģināt uzdarināt šampanieti ir dažas no tām:)))
|
cornee, to sieru taisa parasti zemnieki savas maajas virtuvee! Un vinji nav gudraaki par videejo latvieti!:) Principaa tas ir kaut kas liidziigs treknam biezpienam, gribi teikt, ka biezpienu nevar taisiit maajas apstaakljos?
|
Nebija nemaz ienaacis praataa, ka tiešaam maajaas taču ar var uztaisiit, buus jaapaprovee:)Šo sieru, pirktu,graužu kaa aabolu.
|
Jadabuu tik iistaa recepte! :)
|
Es reiz redzēju diskoverī, kā to dara - nekāda ssterilitātes.
|
Dabiigaa paarstraadee jau nekas nebojaajaas, veikalos paardodamajam - tam noteikti konservanti un stabilizaatori pulka klaat!:) Tad kas tad ir tas creme freshe?
|
Liekaas, ka tas ir taa - apm. litrs svaiga kreejuma, 2 litri piena, pievieno paninjas vai suukalas un lai ruugst. Saruudzis, lej katlaa un taisa biezpienu, taalaakais jau djelo kjehnjiki:)
|
Tas bija pasen, atceros, ka to sieru tur mīcīja tādā lauku virtuvē. Bet man jau likās, ka apmēram tā, kā mūsu biezpienu taisa. Jāpalūr kādā vikipēdijā, kas tur un kātur īst ibija.
|
Es nezinu.
|
JuriK ,-es abonēju Praktisko Latvieti, tur toč bija iekšā recepte..un arī citas prastas lietas..jo itāļi jau nav neko gudrāki par normālu tatvieti..kirpes gan nav vērtstaisīt mājās,;P ,bet mocarellu gan! Ja atradīšu,ja nav kam atdota-iedošu tev..pazvani uz PL redakciju..
|
Pašlaik gan nevaru pazvanīt normāli, dikti tālu!:( Nu re - tātad tomēr var!:)) Beigās vēl iznāks kāds latviskais knapsieriņš:)
|
Tur vienkārši nostādina govs pienu - to sauc mozarella di fiore - pieliek kaut kādas baktērijas, nezinu, kādas bet padomju grāmatā rakstīts, ka sieram ņem teļa kuņģus, nu, saraudzē, un tad mīca, mīca, mīca... siers nedrīkst būt gumijots, tam jābūt mīkstam, derīguma termiņš ļoti īss. Vispār - var atrast īstu recepti arī.
|
Tā - nav nekā vienkāršāka, ja neskaita, ka jāievēro temperatūras. Vajadzīgs govs piens(ne veikala piens), labāks esot bifeļu, treknāks, treknumam droši vien, ka var krējumu piešaut, sāls, sūkalas un ūdens. Piens nedrīkst būt siltāks par 38 grādiem. Sūkalām, ja svaigas, jāstāv istabas temp. 24 stundas, lai saskābst. Tad viņas varot sasaldēt un pilnībā atkausējot un uzsildot līdz istabas temperatūrai, lietot siera gatavošanai. Sūkalas ielej pienā, piens saraujās kunkuļos, tos tad savāc, mīca un mīca, , bet lai nesamazinās temperatūra zem istabas, ja kas, uzsilda sūkalas un pielej klāt. pēc tam 3-6 stundas izmīcītais fermentējās, tad ripina bumbiņas un veido karstā ūdenī(ap 50-60 grādi, rokas knapi var izturēt). Un gatavs mozarella di late! To nabaga itālīši ēdot, kad galīgi nav ko ēst, maize piemērām:) Precīzas proporcijas pagaidām neatradu:)
|
Man garšo Mozarella. Pērku to, kas trauciņā, garšīgāks nekā maisiņā fasētais.
|
|
Rādu no 1 līdz 16 (kopā 16) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|