|
pidulis tēma (2009-11-24 21:51) [ visas] :
Ko vārīt no vistas?
Nu nemāku neko izvārīt, izņemot varbūt kādu zaldātu pļodzu.
|
Kāda vista? Veikalā pirkta? Vesela vai dalīta?
|
Jums ir labi! Jūs esat visuzinošas sievietes un savam mīļotajam vīrietim uztaisīt kaut ko supergaršīgu jums ir parasta lieta lai tikai tas ēzelis prastu to novērtēt! Nuja! Bet ko lai daru es, vientuļš nevienai nevajadzīgs vīrietis, kuram kā par brīnumu arī gribas ēst?! Un pie tam arī kaut ko neparasti garšīgu. Kāds labs cilvēks man pamācīja, kā vajag sadalīt vistu un no tās filejas uztaisīja kaut ko tik supergaršīgu, ka vēl tagad galva reibst! Es jau aizmirsu, kas tur kurā vietā jāliek, bet es esmu pārliecināts, ka arī man iznāks kaut kas labs! Bet kur paliek ciskas, spārniņi un mugura? Ciskas atliksim malā, bet no pārējā vārīšu zupu. Uzliku uz uguns bez kontroles, pieliku kartupeļus un uz sakņurīves sarīvētos burkānus. Un sāli, protams, bet kā rīkoties ar sīpoliem? Saka, ka tos pie vistas nevajag, bet ķiploki man nepatīk no bērnu dienām. Vot še tev! Ja gatavotu kādam citam, varētu izlikties par muļķi un pateikt, ka tā bija pavāra iecere, bet sevi ta neapmānīsi! Iešu pie Aivara, un varbūt Ilze kaut ko pateiks priekšā...:))
|
Veikalā pirkta, vesela, nedalīta, bet tik maiga un mīlīga, nu kaut vai bāz zem segas!D
|
Vēl noteikti piemet piparus un lauru lapu.
|
Vistas zupā noteikti vajadzīgas dilles. Bet lauru lapa gan, man domāt, būs par ņipru.
|
A es tur piemalu klāt vēl tādu čiken end steik. Aivars teica, ka tā visi darot.
|
Nu tad sadali gabaliņos lielākos vai mazākos...:)
Labāk jau kā pie krīzes sataisīt daudz ko no tās vistas. Izgriezt fileju un sasutināt to ar garžvielām svaigajā krējumā....gaļu apgriezt un samalt un sataisīt kotletes, bet kauliņus un ādu savārīt buljonā un pēc tam atdalot gaļas pārpalikumus no kauliem izvārīt zupu.:)
|
Just taisnība, es arī neatzīstu lauru lapas vistas zupā-vistas zupa zaudē specifisko garšu, labāk likt dilles vai pētersiļus.
|
kāpēc vista jāvāra? lai tekalē pa kūtcpakaļu un kašājas un dēj olīnas, vai ta cita nava ko ēst, liekat to putnu mierā.
|
Savirco! Paturi vismaz kādu pusstundu piparos, tad pannā sakarsētā eļļā strauji apcep. Pēc tam vāku virsū un, uz mazas uguns lai sutinās. kad atdalījies šķidrums, pieber sauju sagrieztu ķiploku daiviņu un cep līdz gatavībai! Pēc tam kopā ar piedzertu litru gaišā alus būs brīnišķīgs ēdiens. :))
|
uudens + vista + vegeta = papirmo !!!
|
Sadalīt gabaliņos, ieliet traukā mazlietiņ eļļu un ūdeni, vistas gabaliņus iekšā. Piemet mazliet melnos piparus, virces, var arī kādu krustnagliņu (ja patīk garša),bet max 2-as... arī 1u nelielu sīpolu, burkānu gabaliņus, dilles vai diļļu sāli, apelsīna vai citrona miziņu (pirms lietošanas izgriezt balto mizas "oderīti"). Šmorē uz vienmērīgas uguns.
Neilgi pirms šmorēšanas beigām, šķidrumam pielej baltvīnu (nepārspīlēt:)) un šmorē, līdz vista gatava:)
Sāli pieliek sākumā. Vislabāk - vistas gabaliņus ierīvē ar sāli un pirms šmorēšanas patur 30min-1stundai, lai ievelkas.
|
Pidulīt, nu jau Tu visus gardummīļus būsi sasaucis uz vistas zupu...:)
Patīk, ka visi cenšas Tev ko labu ieteikt (izņemot to dīvaino tanti...:))
|
es neatceros no kurienes izrāvu, bet labā recepte baltai vistas filejai (kas man īsti neiet pie sirds) - saucās "Vistaks" ;) uz pusstundu iemarinē to fileju ar prasto sojas mērci - pzdc, kā gardi sanāk cepta! var pat nepanēt!
spārniņi, ķūlīši (kājiņas po vidzemnieciski) man aiziet cepeškrāsnī - mmmmmmmmmmm ............
no muguriņām un citiem kauliņiem parasti zupa, man patīkās vecāsmammas vistu klimpu zupa..... nu klimpas parastās, no olas un miltiem....
bet nesen dabuju super recepti, kam neticēju, kamēr nepagaršoju - vopšem no mugurām ( un lētajiem vistu kaulu gabaliem) izvāra buljonu un tajā buljonā vāra ķirbjus, pēc tam visu sablenderē un var garšai mazliet pielikt gailenes (vai citas sēnes no saldētavas) un zaļumus - es ķirbju zupas neciešu, bet šitā !!!! mmm !!!!!!!!!!
senos laikos, kad bija deficīc un citas lietas, mēs papriekš vistu apvārijām, lai sanāk klimpu zupa, un tad tās vistas pusītes apsmērējām ar sinepēm (nu tagad ir miljons citas garšvielas) un cepām cepeškrāsnī - sanāca 2 ēdieni no 1 vistas ;)
|
pameklēju google, un uzgāju šo adresi,
http://www.vistas.lv/home/kekava-iesaka/receptes/?r_catid=15
Varbūt ka šeit var pasmelties idejas pagatavošanai. :)
|
|
Rādu no 1 līdz 16 (kopā 16) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|