FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
pidulis pidulis tēma (2009-11-24 21:51) [visas]:

Ko vārīt no vistas?

pidulis 2009-11-24 21:51
Nu nemāku neko izvārīt, izņemot varbūt kādu zaldātu pļodzu.
zilani 2009-11-24 21:59
Kāda vista? Veikalā pirkta? Vesela vai dalīta?
pidulis 2009-11-24 22:00
Jums ir labi! Jūs esat visuzinošas sievietes un savam mīļotajam vīrietim uztaisīt kaut ko supergaršīgu jums ir parasta lieta – lai tikai tas ēzelis prastu to novērtēt! Nuja! Bet ko lai daru es, vientuļš nevienai nevajadzīgs vīrietis, kuram kā par brīnumu arī gribas ēst?! Un pie tam arī kaut ko neparasti garšīgu. Kāds labs cilvēks man pamācīja, kā vajag sadalīt vistu un no tās filejas uztaisīja kaut ko tik supergaršīgu, ka vēl tagad galva reibst! Es jau aizmirsu, kas tur kurā vietā jāliek, bet es esmu pārliecināts, ka arī man iznāks kaut kas labs! Bet kur paliek ciskas, spārniņi un mugura? Ciskas atliksim malā, bet no pārējā vārīšu zupu. Uzliku uz uguns bez kontroles, pieliku kartupeļus un uz sakņurīves sarīvētos burkānus. Un sāli, protams, bet kā rīkoties ar sīpoliem? Saka, ka tos pie vistas nevajag, bet ķiploki man nepatīk no bērnu dienām. Vot še tev! Ja gatavotu kādam citam, varētu izlikties par muļķi un pateikt, ka tā bija pavāra iecere, bet sevi ta neapmānīsi! Iešu pie Aivara, un varbūt Ilze kaut ko pateiks priekšā...:))
pidulis 2009-11-24 22:04
Veikalā pirkta, vesela, nedalīta, bet tik maiga un mīlīga, nu kaut vai bāz zem segas!D
sancho5 2009-11-24 22:04
Vēl noteikti piemet piparus un lauru lapu.
Just_ 2009-11-24 22:09
Vistas zupā noteikti vajadzīgas dilles. Bet lauru lapa gan, man domāt, būs par ņipru.
pidulis 2009-11-24 22:09
A es tur piemalu klāt vēl tādu čiken end steik. Aivars teica, ka tā visi darot.
zilani 2009-11-24 22:11
Nu tad sadali gabaliņos lielākos vai mazākos...:)
Labāk jau kā pie krīzes sataisīt daudz ko no tās vistas. Izgriezt fileju un sasutināt to ar garžvielām svaigajā krējumā....gaļu apgriezt un samalt un sataisīt kotletes, bet kauliņus un ādu savārīt buljonā un pēc tam atdalot gaļas pārpalikumus no kauliem izvārīt zupu.:)
vanadziene 2009-11-24 22:32
Just taisnība, es arī neatzīstu lauru lapas vistas zupā-vistas zupa zaudē specifisko garšu, labāk likt dilles vai pētersiļus.
tante_no_laukiem 2009-11-24 22:57
kāpēc vista jāvāra? lai tekalē pa kūtcpakaļu un kašājas un dēj olīnas, vai ta cita nava ko ēst, liekat to putnu mierā.
klusaisMiileetaajs 2009-11-25 06:55
Savirco! Paturi vismaz kādu pusstundu piparos, tad pannā sakarsētā eļļā strauji apcep. Pēc tam vāku virsū un, uz mazas uguns lai sutinās. kad atdalījies šķidrums, pieber sauju sagrieztu ķiploku daiviņu un cep līdz gatavībai! Pēc tam kopā ar piedzertu litru gaišā alus būs brīnišķīgs ēdiens. :))
melom 2009-11-25 13:06
uudens + vista + vegeta = papirmo !!!
Nelima6 2009-11-26 18:21
Sadalīt gabaliņos, ieliet traukā mazlietiņ eļļu un ūdeni, vistas gabaliņus iekšā. Piemet mazliet melnos piparus, virces, var arī kādu krustnagliņu (ja patīk garša),bet max 2-as... arī 1u nelielu sīpolu, burkānu gabaliņus, dilles vai diļļu sāli, apelsīna vai citrona miziņu (pirms lietošanas izgriezt balto mizas "oderīti"). Šmorē uz vienmērīgas uguns.
Neilgi pirms šmorēšanas beigām, šķidrumam pielej baltvīnu (nepārspīlēt:)) un šmorē, līdz vista gatava:)
Sāli pieliek sākumā. Vislabāk - vistas gabaliņus ierīvē ar sāli un pirms šmorēšanas patur 30min-1stundai, lai ievelkas.
sarma7 2009-11-28 00:08
Pidulīt, nu jau Tu visus gardummīļus būsi sasaucis uz vistas zupu...:)
Patīk, ka visi cenšas Tev ko labu ieteikt (izņemot to dīvaino tanti...:))
ShTEPSELE 2009-12-06 02:18
es neatceros no kurienes izrāvu, bet labā recepte baltai vistas filejai (kas man īsti neiet pie sirds) - saucās "Vistaks" ;) uz pusstundu iemarinē to fileju ar prasto sojas mērci - pzdc, kā gardi sanāk cepta! var pat nepanēt!

spārniņi, ķūlīši (kājiņas po vidzemnieciski) man aiziet cepeškrāsnī - mmmmmmmmmmm ............

no muguriņām un citiem kauliņiem parasti zupa, man patīkās vecāsmammas vistu klimpu zupa..... nu klimpas parastās, no olas un miltiem....

bet nesen dabuju super recepti, kam neticēju, kamēr nepagaršoju - vopšem no mugurām ( un lētajiem vistu kaulu gabaliem) izvāra buljonu un tajā buljonā vāra ķirbjus, pēc tam visu sablenderē un var garšai mazliet pielikt gailenes (vai citas sēnes no saldētavas) un zaļumus - es ķirbju zupas neciešu, bet šitā !!!! mmm !!!!!!!!!!

senos laikos, kad bija deficīc un citas lietas, mēs papriekš vistu apvārijām, lai sanāk klimpu zupa, un tad tās vistas pusītes apsmērējām ar sinepēm (nu tagad ir miljons citas garšvielas) un cepām cepeškrāsnī - sanāca 2 ēdieni no 1 vistas ;)
agitazvejniece 2010-01-14 11:20
pameklēju google, un uzgāju šo adresi,
http://www.vistas.lv/home/kekava-iesaka/receptes/?r_catid=15

Varbūt ka šeit var pasmelties idejas pagatavošanai. :)
Rādu no 1 līdz 16 (kopā 16)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅