|
JurisK tēma (2009-11-06 23:06) [ visas] :
Coupe du imperial!
Kaut ar Latvijā esot krīze, vai tāpēc jāatsakā no glauna ēdiena. Zupa, ko ēduši imperatori! Ņemam liellopu kaulus, tādus paprāvus ar skrimšļiem, cīpslām un kaulu smadzenēm. Var būt arī gaļa, bet tā zupu labāku nepadarīs. Vāram garšvielās pietiekoši ilgu laiku, ik pa laikam nosmeļot putas, jābūt dzidrai. Kad tas buljons izvārīts, ņemam olas, cik nu daudz tās zupas, attiecīgu daudzumu olu. sakuļam uz pusēm ar ūdeni un nedaudz sāls, var pieliet pienu, bet šķidrumam jābūt puse apm. no olu tilpuma. Lejam lēzenā traukā un vāram ūdens peldē, iznāks kaut kas līdzīgs gaiši dzeltenai švammei. Viss, coupe du imperial gatava. Lejam buljonu šķivjos, pa vidu gabalu no tās švammes, zaļumus un ko tur vēl. Labu apetīti! Tik uzmanīgi dāmas, kungi nebūs valdāmi!:)
|
Hm, nevaldāmi kungi, tas jau ir forši...:)) Kur tad tu tādu recepti izraki?...
|
Izlasīju kādā ļoti vecā pavārgrāmatā, tur bija vēl daudz kas interesants, bet šo esmu vārījis, labs:)
|
:DDDDDD
|
...drīkst pieteikties uz zupu, kad piestāsi šajā krastā?...:)))
|
šļesers šitādu zupu katru sestdienas rītu vārot.
|
Ja grib sestdienas brokastiis, tad vaariit jaasaak jau ljoti agraa riitaa, nabaga atsleedznieks. kokote - par zupas ietekmi uz daamaam nezinu preciizi, bet var eest arii daamas, smukaakas paliks noteikti!:)
|
Ta vispār jau mana ome zināja, ka buljons jāvāra 2h un jādzidrina ar olas baltumu ...:)
Nezin, kaut kā tā švamme nevelk...
|
Taa shvamme garsho kaa - pat gruuti pateikt- kaa gaiss, taa kaa olu putas. Bet nav jaamet olas buljonaa, pasniedz tik, salejot shkjiivjos!
|
JuriK - es jau par to kopīgo ēšanu (un ietekmi uz vīriešiem) :)) :))
|
Kopīga ēšana jau pati par sevi ietekmē pozitīvi, tā teikt:))
|
uh, incanti, kā tas nesava;dīgums izpaužas, vai plēš traukus pēc zupītes?:))
|
Tas atkarīgs no gatavotājas!:)
|
Nu nezi nezi....neizklausās kārdiņoši. Laikam jau atturēšos no šī jauninājuma!!!!
|
Tas ir aizmirsts vecais!:) Receptei kā minimums 100 gadu!
|
|
Rādu no 1 līdz 15 (kopā 15) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|