|
JurisK tēma (2009-10-04 12:03) [ visas] :
Galjas puudeeshana
Kaa zinaams - galjai jaanogatavinaas. Mediijumu var tureet pat vairaakas dienas, kameer paliek miiksts. Mani miiljie fareerieshi iesaka aitaam divus terminjus - 2-4 dienas, tad taada svaiga galjinja, un 3-4 nedeeljas - tad paraadoties tas iipashi labais aromaats un garsha, ko vinji taa ciena. Jaatur gan aaraa, svaigaa gaisaa. Ko domaajat par taadu lietu?
|
Un visu bez sāls?? Tad fui.....
|
Jaa, bez saals. Veesaa laikaa gan tas notiek, mushu vairs nav:)
|
Nu tad sanāk kaut kas līdzīgs kaltētai gaļai...nu kā grāmatās par indiāņiem raksta - vaļonoje majao :)
|
Peec trim nedeeljaam veel nav kalteeta, kalteeta sanaak, ja tur liidz pavasarim. Liidziigu paardod arii Latvijaa lielveikalos - no Spaanijas, daarga, neesmu garshojis.
|
Esmu dzirdējis, ka vēl muižnieku laikos nomedītu zaķi pakāruši pažobelē un turējuši, kamēs sāk birt tārpi, un tikai tad ēduši. Gan jāpiebilst, ka es neesmu muižnieks.:))
|
Mans teevs bija mednieks, tad reizeem arii kaadu galjasgabalu vai putnu patureeja veesumaa dazhas dienas. Bet ilgi, cik atceros, gan netureeja:)
|
Nomedītu briedi nodīrājuši,iekšas izņēmuši,to vietā piepildījuši nomedīto dzīvnieku ar skujām un vēsā vietā turējuši apmēram 2 nedēļas,līdz sāk smakot,tad gaļu likuši uz kādām dienām rūgušpienā,pēc tam cepuši.Tā muižkungiem gatavojuši brieža cepeti.Recepte ir no daiļiteratūras,bet domāju,ka tā varēja tiešām gatavot medījumus.:)
|
|
Rādu no 1 līdz 8 (kopā 8) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|