|
šogad ražo bagātīgi, visi taisa krājumus ziemai...:) Padomju laikos, bija elementārs paņēmiens, kā tikt vaļā no kauliņiem un mizām, applaucēja un mazliet pavārīja, tad izberza caur dušlaku vai sietu, nebija jāmizo un jāķēpājās ar kauliņiem. Pēc tam iegūto masu savāra ar cukuru, es paņēmu ievārījuma cukuru, liekas, ka sarecēs, izmēģināju ar nelielu daudzumu....:) Vispār nav laika tupēt netā, jātaisa krājumi ziemai...:)
|
Saruna tirguu starp pirceeju un paardeveeju - Jums smiltseerkshkju sula ir!- Nee, tikai obljepihas!:)))
|
obljepihas!:)))
Lūdz tulkojumu,nesaprotu, kas tas ir?:)
|
No Kaukāza plūmēm sanāk labs liķieris. :)
|
Obljepihas ir tie pashi smiltseerkshkji pa krieviski, taa pat kaa kaukaaza pluumiites - alicha:) Vispaar kaukaaza pluumiites ir viena veertiiga lieta - var iztvaiceet sulu un no palikushaa vaariit zapti - divi vienaa. Un peec sulas tvaiceeshanas viegli tos kaulinjus aaraa dabuut, bet garsha veel labu labaa.
|
Vēl var vārīt super piedevu gaļai - ķemaļi mērci. Sanāk vēl garšīgāka nekā adžika.
|
un kas zin tkemali mērces recepti?
|
Miileetaajam tikai velk uz likjieriem :DDDDDDDDDDDD
|
Ja vajag varu sameklēt - kaut kur jau tajās kladēs ir, vēl šogad pati neesmu taisījusi, man ogas paēnī aug, vēlāk ienāk.:)
|
tad pameklē, lūdzu...:))
|
es arī tādu nezinu, zilani, esi tik laba un pameklē, lūdzu...:)
|
Uz 1 kg aliču ņem 50 gr.cukuru,20 gr.sāli,1/2 tējkaroti maltu koriandru,ķiplokus,dilles un kindzu pēc garšas.Ja grib var piešaut biku asos piparus(sarkanos).Visu to ķausi vāru apmēram 10 minūtes.Lietoju tur pat kur tomātu mērci.
|
Smaid, paldies, Tu esi viena feina sieva!!!:)
|
|
Rādu no 1 līdz 13 (kopā 13) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|