Visgaršīgākie ir svaigie āboli....:)
|
Cik tad daudz tādus apēdīsi!?:) Gardi arī cepeškrāsnī (vai pat mikrenē) sacepti ar cukuru un kanēli :) Ja vēl klāt putukrējums!!!:)))
|
Sacepti ar biezpienu...mmmm ir vissgaršīgākie...
|
Āboli - plātsmaize, uzpūtenis, pankūkas ar ābolu zapti...
|
Man garšo cepti āboli ar vaniļas mērci...Mmm...kas par gardumu!
Ā! Un vēl gardi ir, ja tikko vārītu - vēl karstu ābolu ievārījumu ēd ar saldējumu...
|
Man garšo zapte,kad piemet kādu krustnagliņu un kanēli.
|
es ābolu ķīselim ar metu krustnagliņas
|
strūdele ar āboliem un saldējumu - ņamma :)
|
visvienkāršāk daudz ābolus var apēst, ja tos izcep cepeškrāsnī, apkaisa ar cukuru un ēd ar pienu...:)(sena padarīšana...:)) šitā esot mana vecvecmamma barojusi savus 10 bērnus un priecājusies, ka ābolu laikā nav tik daudz maizes jācep...:)
|
Man vispār nepatīk āboli, jo man ir par daudz skābes kuņģī, bet sarmas7 recepte ir tik gan kārdinoša, gan brīnišķīga, ka nevaru atteikties. Labu apetīti!:)))
|
Vāru biezo ķīseli, piemetot pie āboliem kādu sauju arī odziņas, kas gadās pa rokai(brūklenes, mellenes, jāņogas, ērķšķogas, kāda aličas plūmīte) + piens. Iet uz urrā, jo vienmērkāda cita kombinācija, garša atšķiras un neapnīk.
|
Šogad zari lūzt no āboliem. Atcerējos, ka bērnībā vecmamma taisīja močonije jabloki (pat nezinu kā tulkot, ja burtiski, tad mērcētus), pat dārzeņu veikalā varēja nopirkt... Pameklēju internetā un atradu vairākas receptes! Domāju daudziem noderēs, jo ļoti lēti un vienkārši var tikt vaļā no liela daudzuma svaigu ābolu.. Garša arī tāda neparasta, (ja kads nezina), nemaz nav salda, der pie gaļas ēdieniem. Te būs viens kolorīts video par šo tēmu:
http://video.yandex.ru/users/knigaprav/view/40/#
Bet es protams medu nelietošu, žēl medu:) ..ņemšu cukuru un upeņu un ķiršu lapas, tā kā bija teikts citās receptēs...
|
Nedaudz ar cukuru pavaariitos, atdzeseetos aabolos iecilaa putotus olu baltumus.Eed ar pienu.
Man garsho arii nepaarvaariiti aaboli ar Laases vaniljas pienu.Aatri un nesarezjgjiiti.
|
Paldies, sakarīgā, es tādu variantu nemaz nezināju, būs jāpamēģina...:)
|
Barba, pamēģini ābolus izcept cepeškrāsnī, tad atbrīvo no mizām un serdes, iegūto biezeni sapuro ar kanēli un olu baltumiem, ņammmm...:) Klāt der piens, vaniļas mērce kā arī " Lāse":)
|
Saputo!!!:DDD Neaizmirsti pielikt cukuru...:)
|