|
es pat šovasar nevienu reizi neesmu auksto zupu pagatvojusi... nolaidība :D
Delfos izlasīju šo:
Aukstā zupa karstai dienai
2l kefīra vai paniņu, 250 g konservētu biešu, trīs cieti vārītas olas; divi lieli vārīti kartupeļi, dūmdesa, svaigs gurķis, redīsi, dilles un lociņi, smaržīgie pipari.
Nelielos kubiņos sagriež kartupeļus, arī olu, tikai ne pārāk smalki. Dūmdesu (tā zupai piešķir pikantumu), gurķi un redīsus sagriež salmiņos.
Lielā bļodā saliek kartupeļus, olas, gurķus, redīsus, dūmdesu, smalki sagrieztus lociņus un aplej ar paniņām vai kefīru. Samaisa un pakāpeniski pieliek konservētās bietes, maisa, līdz krāsa kļūst patīkami rozā.
Pasniedz bļodiņā, uzkaisot dilles un smaržīgos piparus.
|
Der arī laba vārītā desa, dūmdesa varētu būt par cietu. Kefīram var pieliet nedaudz novārīta un atdzesēta ūdens.
|
Nē manējiem ar desu negaršo....:)
Vēl taisu auksto skābeņu zupu...:)
|
gribu vēl piebilst, ka Es tādu zupu nesen ēdu Lietuvā, viņi kartupeļus zupai klāt neliek, bet karstus un kūpošus - apkaisītus ar dillēm, pasniedz tai klāt...oijjj...cik gardi bija...
Arō Polijā šis variants der.
|
Man nekaarojaas. Shogad vienu reizi tik uztaisiiju:)
|
Manās mājās tā rullē visu gadu.:))
|
Es arī darbā pusdienas laikā praktiski katru dienu ēdu auksto biešu zupiņu. Vasarā tās gaļas negribas... Ēdu visādas aukstās zupas, bet vislabāk garšo ar bietēm. Mmmmm....:)
|
Vot, šitādu zupu nekad neesmu ēdis un pirmo reizi dzirdu, ka taisa ar kefīru vai paniņām! pārsmieties var! :)))))))))))))))
|
Bet smuka gan tu esi, johaidī..! :)
|
Ljoti buutiski truukumi receptei manaa skatiijumaa-maarrutkus un kjiplokus klaat-tad gan ir super!
|
un tomēr žāvēta desa zupai piedot lielāku sāta un labas garšas sajūtu ,neka varītā !
|
Mana recepte aukstai zupai-vienkārši un ātri pagatavojams:
galda bietes, biešu kātus sagriež sīki un vāra sālsūdenī. Adzesē. Pievieno sagrieztos gurķus, sīpolus, vārītas olas,labi daudz dilles un pievieno krejumu. Ļoti garšīgi -īpaši ja visi dārzeņi ir no sava dārzā.:)
|
|
Rādu no 1 līdz 12 (kopā 12) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|