FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
saulesjuura saulesjuura tēma (2009-06-18 12:10) [visas]:

ZEMENĒS! ZEMENĒS!!! :)

saulesjuura (2009-06-18 12:10)
 Zemeņu laiks sācies, vajadzētu apkopot kādas gardumu receptes:
Mūsmājās ļoti iecienīts ir zemeņu biezais ķīselis
1,5 l zemenes, 0,5 l ūdens, cukuru liek pēc garšas(kam garšo skābāk, kam saldāk), zemenes saspaida ar dakšiņu, visu karsē līdz cukurs izkūst, pieliek ūdenī izšķīdinātus 1,5 ēdkar. kartupeļu miltus. Labu apetīti!
atigila (2009-06-18 12:43)
 Pamēģini vienkāršāk pakaisi ar kanēli un saberstu piparmētras lapiņu ,garšas izjūta fantastiska .... ko vēl labāku bez varīšanas.
sancho5 (2009-06-18 13:21)
 Es ar labāk ēdu svaigas zemenes!
Kam liela raža, varētu man notirgot?!"))
barbarosa9 (2009-06-18 15:03)
 Jaa, piparmeetru lapinjas lieliski izcelj garshu.
Zemenes ljoti labi "sadziivo" ar rabarberiem.
barbarosa9 (2009-06-18 15:21)
 Bet zemenes shogad taadas nesaldas:(
Tirgotaaji tirdzinjaa saka, ka saules par maz:(
saulesjuura (2009-06-18 15:46)
  barbarosiņ, es tieši brīnījos, bet manā dārzā tās ir saldas! par spīti pelēkajām debesīm! :)
pidulis (2009-06-18 18:24)
 Ja zemenēm trūkst siltuma, tām vajag uztupties virsū kā perētājvistai un sildīt, kamēr paliks saldas. D
sarma7 (2009-06-18 19:41)
 Barbarosa, lietainā laikā skābākas, kā arī tad, ja daudz tās zemenes laista. Gribētu redzēt, kā pidulis tup uz zemenēm...:)
saulesjuura (2009-06-19 15:16)
 Šo to iekopēju no internetā atrastiem zemeņu gardumiem:

ZEMEŅU-JOGURTA kūka

zemenes
zemeņu jogurts
želatīns
kausētais siers bez piedevām
cepumi (ideāli bija sāļie krekeru cepumi-zivtiņas)
Gatavošana:
Sagriež zemenes gabaliņos. Pielej jogurtu. Pievieno cepumus un ½ paciņu kausēto sieru (uz vienu torti). Pielej izkausētu želatīnu.
Visu saliek želejas traukā un ledusskapī iekšā, lai paliek stingrs.
Izņemot tiramisu no želejas formas liek uz paplātes un pa vidu saliek veselas zemenes.

Tiramisu ar zemenēm

Nepieciešams:

3 olas,
100 g cukura,
paciņa vaniļas cukura,
45 g miltu,
45 g cietes,
200 ml espresso kafijas,
40 ml kafijas liķiera.
Pildījumam:

500 g svaigā siera,
250 g zemeņu,
4 olu dzeltenumi,
4 ēdamkarotes cukura,
2 ēdamkarotes kakao,
rīvēta miziņa no viena citrona,
piparmētra.
Pagatavošana:

Olas baltumu atdala no dzeltenuma. Pieber cukuru, vaniļas cukuru un stingri saputo. Pievieno olas dzeltenumu, miltus un uzmanīgi iecilā cieti. Mīklu lej uz cepešpannas (40 x 20 cm) un 15 minūtes cep 200 °C temperatūrā. Biskvītu atdzesē, pārdala uz pusēm. Vienu pusi liek formā.

Olas dzeltenumu saputo ar 4 ēdamkarotēm cukura, pievieno svaigo sieru un citrona miziņu.

Espresso kafiju sajauc ar liķieri un apslaka biskvītu. Uzziež pusi svaigā siera krēma un virsū liek sagrieztās zemenes. Pārklāj otru biskvīta pusi, atkal apslaka ar espresso un liķiera maisījumu un uzziež atlikušo krēmu. Garnē ar kakao un piparmētras lapiņām.

Un vēl 1 ZEMEŅU TIRAMISU
200 g saldētas zemenes
100 ml salds krējums
125 g mascarpones siera
125 g biezpiena
50 g cukurs
50 g vaniļas cukurs
6 cepumi
2 ēd k kakao dzēriena pulvera
Sakuļ saldu krējumu, biezpienu, cukuru, vaniljas cukuru.

Traukā kārto, zemenes, sadrupinatus cepumus, krējuma masu. Parkaisa ar kakao. Vismaz 1,5 h patur ledusskapī un tad pasniedz.

Nelima6 (2009-06-20 19:14)
  visvairāk man garšo meža zemenes pienā:)

Ja zemenes ir paskābas,pirms apliešanas ar pienu tām uzber cukuru un patur, kamēr ogas sāk nedaudz atsuloties. Būs gardi:))
Rādu no 1 līdz 10 (kopā 10)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅