saulesjuura (2009-05-30 10:26) |
|
Man jau otro pavasari ap šo laiku topā ir omlete ar spinātiem: olas, piens, siers, spināti, dilles un maurlociņi, ĻOTI gardi. |
sidrabota (2009-05-30 11:14) |
|
Biezpiens ar lokiem un redīsiem... |
ShTEPSELE (2009-05-30 13:35) |
|
vecos kartupeļus cepu/vāru/marinēju visādos veidos
TOP recepte kartoffel salat - austriešu, vāciešu modē ;) |
sidrabota (2009-05-30 18:52) |
|
Nu tad būtu SAVU TOP recepti pievienojusi:)) |
atigila (2009-05-30 20:06) |
|
Aukstā biešu zupa !!!!!!!! |
sancho5 (2009-05-30 21:35) |
|
Man ar aukstā zupa topā!:))) |
sarma7 (2009-05-30 21:42) |
|
štep, Tu marinē kartupeļos?:) Kā Tu to dabū gatavu?:)
nu jau jāsāk cept rabarbermaizes...:) |
ShTEPSELE (2009-05-30 22:08) |
|
vienā avīzā bij recepte - kamēr vāra karpeļus ar mizu, tikmēr taisa marinādi - uz kilo karpeļu rēķina puslitru buljona (var dārzeņu buljona kubiciņus) 2 ēd.k. eļļas, 1 ēd.k. etiķa, 1 tējk. sinepju - to iekuļ buljonā, plus naža gals svaigi maltu piparu (ieteicams baltos) + sāls (receptē tējk., bet es mazāk)
karstus karpeļus nomizo, sagriež ripās, iecilā kārtām sarkano sīpolu ripas, to visu pārlej ar marinādi un noliek uz nakti ievilkties.
ņammma!
ir taisīts arī vienkāršāk un fiksāk kartoffelsalat - ar mizu vārītus karpeļus sagriež ar skābiem gurķiem un sarkaniem sīpoliem un mērcīte pēc iedvesmas - eļļa ar piedevām, var arī majonēzi (kādu no labajām, Helmans vai Remould, tikai ne lētās bremžu eļļas Provansas) |
ShTEPSELE (2009-05-30 22:11) |
|
tad vel viens lapc karpeļu cepamgabals - palielus vārītos (protams ar mizu vārītus, nomizotus, tā smeķīgāk) karpeļus pārgriež uz pusēm, viduci izdobj (izdobto iekš kartoffelsalat) tai viducī ieliek sieru ar olu sakultu (nu garšvielas un zaļumus katrs pats piedomās) un tad to visu cepeškrāsnī - ņammīgas cūkcepures sanāk! |
ShTEPSELE (2009-05-30 22:13) |
|
arī aukstos izdobtos karpeļos iekšā smalki sagrieztas sālītas sēnes ar sīpoliem un krejumu - ņamma!
viss, kas ir mūsu ledusskapī un pagrabā ir pagatavojams un pasniedzams tikpat glauni, kā japāņu nabaga zvejnieku apnicīgais pamatēdiens rīsi ar zivi= sušī ;) |
sancho5 (2009-05-30 23:10) |
|
Nedzirdētas, bet izklausās baigi labās receptes! Paldies, Štep!:)) |
kurpiite_ (2009-05-31 06:37) |
|
Paldies, bet baigā ķēpa, vārīt, tad vēl urbt, bet, ja garšīgi, tad var pašiverēt...:) |
ShTEPSELE (2009-05-31 11:09) |
|
kurpīt - ir ļaudis, kas reizēm šiverē nevis tāpēc, ka kādu našķi apēst, bet tāpēc, ka no kartupeļiem jāpārtiek. tās receptes man no tiem laikiem. un tagad vnk vecie kartupeļi stāv - ārā takš nemetīs.
tā jau arī tie sušī nabadzīgajiem japoškām radās - cik ilgi ēdīs vienus un tos pašus rīsus un zivis? vot i paķēpājās drusku, lai kas savādāk un re, kā suši tagad pasaules smalkākajos krogos ;) |
|
Rādu no 1 līdz 13 (kopā 13) |
|
|