FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
saulesjuura saulesjuura tēma (2009-05-09 17:26) [visas]:

Tiramisu

saulesjuura (2009-05-09 17:26)
 Ja nu kādam noder rītdienas svētkiem, iekopēju te recept:
Sastāvdaļas:
3 olas
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
1 paciņa ``Ramas`` krējumsiers bez piedevām(var ņemt arī Philadeplphia sieru bez piedevām)
250 ml putukrējuma
ļoti stipra kafija (4ēd.k. uz 300 ml ūdens)
kūkas biskvīts vai ``Dāmu pirkstiņi (1 iepakojumu) - es lietoju Selgas cepumus.
Pagatavošana:

Saputo trīs olu dzeltenumus ar 4
ēdamkarotēm cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukura, kamēr palielinās apjoms 2-3 reizes un masa kļūst gaiši dzeltena un gaisīga. Tad pa daļām liek klāt 1 paciņu Rama krējumsiera bez piedevām un visu saputo. Otrā traukā saputo 250 ml putukrējuma un ar koka karoti iemaisa krējumsiera un olu masā (ar koka karoti tas ir svarīgi:)). Paralēli pagatavo ļoti, ļoti stipru kafiju (4ēd.k. uz 300 ml ūdens). Sagriez strēmelēs kūku biskvītu (var nopirkt veikalā) vai attaisa "Dāmu pirkstiņu" cepumu
paku (vajag 1 iepakojumu). Cepumu ātri iemērc kafijā (kafija pirms tam jāatdzesē) un liek traukā. Tādā veidā kārto cepumu pie cepuma, kamēr trauka apakša ir pilna vienā kārtā. Pēc tam uzliek virsū krējumsiera masu, tad atkal liek kafijā mērcētos cepumus un pabeidz ar krējumsiera masu. Liek ledusskapī uz pāris stundām, vēl labāk, ja visu nakti.

sarma7 (2009-05-09 18:21)
 izklausījās garšīgi...:))
Smaidona (2009-05-09 20:53)
 Ir,ir garšīgi.
aktiva (2009-05-09 21:38)
 Rīt mēģināšu , ceru ka būs labs !Paldies !
klusaisMiileetaajs (2009-05-10 08:25)
 Vai Raunas ķimeņu siers neder?
es_pavasars (2009-05-10 17:51)
 Mazas korekcijas:

- Ramas vietā labāk un būtu ieteicams izmantot Moscarpone, no kā arī gatavo īsti tiramisu
- saldais krējums oriģinālajā receptē nekad nav figurējis, tā kā to var skipot, bet tā vietā puto stingrās putās olas baltumus no tām olām. Tad tos viegli iecilā iekšā. Jo treknāku un bagātīgāku tiraamisu gribās, jo mazāk liek klāt olbaltumu
- dāmu pirkstiņi (lady fingers) ir vislabākie priekš tiramisu
- jāatzīmē, ka kafiju izvēlas tikai malto, ne šķīstošo. Un vēl pie kafijas pielej nedaudz mandeļu liķieri un tumšo rumu, pāris pilītes arī madeļu esenci - tad būs perfekti!

Lai labi garšo!:)
kafelate (2009-05-11 10:05)
 piekriitu es pavasars...jau izklausaas tuvaak :)
Rādu no 1 līdz 7 (kopā 7)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅