FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
sarma7 sarma7 tēma (2009-04-04 16:03) [visas]:

pistāciju rieksti...

sarma7 (2009-04-04 16:03)
 nezinu, bet šopavasar tos ēdu un ēdu...
Kada īpaša sastāvdaļa tur ir?:)
Smaidona (2009-04-04 16:14)
 Ļoti daudz sāls,kas aiztur ūdeni tavā ķermenī un palīdz pieņemties apaļumā.
sarma7 (2009-04-04 16:15)
 http://www.ogresvestis.lv/news.php?newsid=4449
atradu vienu labu adresi, organisms laikam ir ļoti gudrs, pats zin, kas tam visvairāk vajadzīgs..:)
sarma7 (2009-04-04 16:16)
 smaidona, palasi ogresvēstis...:)
sarma7 (2009-04-04 16:17)
 VESELĪGĀS PISTĀCIJAS
Pistācijas, kas pārstāv ļoti senu, reliktu augu dzimtu, ir tuvas radinieces kešju riekstiņiem, arī tām kauliņus satur augļi – «plūmes», kuru mīkstums ātri sažūst, kauliņa apvalks tad iesprāgst un parādās kodols: jo tas zaļāks, jo ir gatavāks.

Pistāciju noderīgums bija zināms jau sirmā senatnē, tās ieteica lietot, lai uzlabotu sirdsdarbību, kā arī pret aknu sāpēm. Austrumu tautu medicīnā pistāciju riekstus izmanto kā spēcinošu līdzekli pie spēku apsīkuma, novājēšanas, mazasinības, tuberkulozes, klepus, pēc smagām slimībām, pret dzīvnieku indēm (uz 1,5 glāzēm ūdens ņem 2 ēdamkarotes sasmalcinātu sēklu, nevārot karsē apmēram 30 minūtes, ļauj atdzist, lieto pa 1/4 glāzes 3 – 5 reizes dienā).

Pistāciju ēdieni

Pārtikā pistāciju riekstus lieto tāpēc, ka tajos ir ļoti daudz vitamīnu un minerālvielu, tie ir ļoti barojoši. Lūk, pāris kulināru paņēmienu:

No čaulām attīrītus pistāciju riekstus var vienkārši pagrauzdēt uz pannas (vēlams uz stipri sakarsētas un ar pretpiedeguma klājumu). Kad rieksti ir labi sakarsuši, tos apkaisa ar cukuru un, pannu kratot, vēl brīdi pakarsē. Ievietojot aukstā saldējumā, tie «noslīks».

Lai pagatavotu populāro itāliešu mērci «pesto», blenderā ievieto 1 tasi grauzdētu pistācijas riekstu, tikpat bazilika lapu, 1 lielu ķiploka daivu, 1 ēdamkaroti olīveļļas, 2 citronu sulu un visu sasmalcina, tad masai pievieno nedaudz rīvēta siera un pēc garšas – sāli, piparus. Pasniedz ar vārītiem makaroniem.


atļāvos no turienes nokopēt..:)
sancho5 (2009-04-04 16:21)
 Izklausās apetelīgi:))
Smaidona (2009-04-04 16:21)
 Piekrītu,ir veselīgas,kā jau jebkuri rieksti,bet pirms ēšanas vajag labi nomazgāt,jo vismaz es nekur veikalos neesmu redzējusi nesālītas pistācijas.
sarma7 (2009-04-04 16:23)
 http://www.alis-co.lv/lv/produkcija/sverama/rieksti/pistacijas
Jauns zaļš pistācijas auglis ir līdzīgs plūmei-meženim. Nogatavojoties tas izžūst, atkailinot plīsušos kauliņus. Novākt pistācijas pieņemts nakts laikā, jo dienā saulē šī koka lapas izdala cilvēkam nelabvēlīgas aromātiskas vielas, sveķus un ēteriskās eļļas, kas lielas koncentrācijas gadījumā spēj izraisīt nopietnu saindēšanos. Šos kauliņus-riekstus ēd gan zaļus, gan arī ceptus. Īpaši labi tie ir kā papildinājums alum un vīnam. Pistācijas izmanto arī eļļas pagatavošanai, ko izmanto konditorijas, desu, parfimērijas un farmaceitiskā ražošanā. Kā papildus līdzeklis pistācijas ir ļoti derīgas hroniska noguruma, hipertonijas, aknu un sirds slimību, kā arī smagas fiziskas slodzes gadījumā.

100 g satur:
Tauki – 73.8 g
Olbaltumvielas – 8.0 g
Ogļhidrāti – 13.8 g
Minerālvielas – 1.7 g
Vitamīni – 2.6 mg
Enerģētiskā vērtība – 702 kkal
sarma7 (2009-04-04 16:34)
 Rieksti, kā reiz teicis viens slavens uztura zinātnes speciālists, ir nekas vairāk, kā nelielas tauku un kaloriju bumbiņas. Jocīgs teiciens, bet nepatiess. Pēdējos desmit gados daudzi pētījumi ir atklājuši, ka rieksti lieliski palīdz pret sirds slimībām, augstu asinsspiedienu un diabētu. Mūsdienās aizvien vairāk zinātnieku sliecas apgalvot, ka rieksti, neraugoties uz lielo uzturvērtību, palīdz jums novājēt.
1. vieta: mandeles (50 gramos 160 kalorijas un 14 grami tauku)
Mandelēs ir deviņas reizes vairāk ļoti veselīgo monopiesātināto tauku, nekā slikto tauku. Turklāt šie rieksti satur daudz proteīna, šķiedrvielu, kalcija un dzelzs, kā arī nesatur holesterīnu. Mandeles ir arī labs E vitamīnu avots, kas organismu aizsargā pret audzējiem un insultu.


2. vieta: valrieksti (50 gramos 190 kalorijas un 18 grami tauku)
Šie rieksti ir unikāli pārējo vidū, jo tajos atrodami veselīgās omega – 3 taukskābes, kuras satur arī laša gaļa. Šos riekstus vislabāk baudīt kopā ar šokolādi. Tāpat valriekstos ir daudz polipiesātināto tauku, kas kalpo kā lielisks profilakses līdzeklis pret divu tipu diabētiem.


3. vieta: pistācijas (50 gramos 160 kalorijas un 13 grami tauku)
Nesen veikts pētījums atklājis, ka pistācijas ir lielisks ierocis cīņā pret „slikto” holesterīnu. Šie rieksti turklāt ir arī labs kālija avots. Pistāciju riekstos ir arī gandrīz tikpat monopiesātināto tauku, kā mandelēs.


4. vieta: zemesrieksti (50 gramos 170 kalorijas )
http://www.irlaiks.lv/health/diet/dieta/article.php?id=25295
speciāli Smaidonai..:)
Smaidona (2009-04-04 16:48)
 Paldies Sarmai par centību.:)))))
sarma7 (2009-04-04 16:52)
 nu, bet lūdzu, man pašai bija interesanti..:)
cekuluks (2009-04-04 17:07)
 Tu ieklausies tai vārda` pistācijas..... man ar patīk:)
sancho5 (2009-04-04 20:20)
 rieksti man garšo, tik grūti piebremzēt kad iesāk, nu, kā ar "semoškām" DDDDDDDD
sarma7 (2009-04-06 06:50)
 sancho, nav riekstu, nav problēmu...:)
Rādu no 1 līdz 14 (kopā 14)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅