FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
pidulis pidulis tēma (2008-11-30 12:26) [visas]:

Dradži

pidulis (2008-11-30 12:26)
 Man ir gandrīz vai pataloģiska alerģija pret darbu. Bet ja es saņemos, tad reizēm aizbraucu līdzi savam Aivaram uz lopkautuvi, kur par lētu naudu var dabūt tādus subproduktu komplektus, kuros ietilpst cūkas galva (vai puse - pēc izvēles), sirds, aknas, plaušas un nieres ar visiem taukiem. Ja grib, var atsevišķi pasūtīt arī buļļu pautus. Jāsaka, ka tie tauki iet tajā komplektā it kā "v nagruzku", tāpēc tos dabūt atseviķi nav nekādu problēmu. Un ar tiem es rīkojos tieši tāpat kā visas mājsaimnieces: gaļas mašīnā samaļu, lieku kādā grāpītī, uzleju nedaudz ūdens, pasālu pēc garšas un tad karsēju, līdz tie tauki ir izkusuši un viss ūdens iztvaikojis.Ļauju tā viegli viegli apcepties un tad gāžu burkās iekšā. Novāru mundierī cūku kartupelīšus, nomizoju un cepu tajos dradžos kopā ar sīpoliem. Iznāk lielisks paēdiens, klāt var piekost skābētu gurķi un piedzert rūgušpienu vai kefīru, vai vēl labāk – kausu laba alus. Labu apetīti!
atraitniite (2008-11-30 13:08)
 Paldies,ir nobaudīts tiešām ļoti garšīgi! :)))
atigila (2008-11-30 13:31)
 Darbs - bet izdzīvošanas paikai der un patiešām mundieru kartupelīši un DRADŽI sader kopā :)))
vinkija (2008-11-30 15:41)
  Ja vēl tiem dražiem procesa gaitā pieliek daudz sīpolu, arī ķiplolu, pāris lauru lapas, piparus, virces, arī citas garšvielas, tad iznāk tīri laba masa, ko var ziest uz rupjmaizes.
vanadziene (2008-11-30 16:16)
 Nu īsti latvisks ēdiens, kad paklausās! Man tas saistās ar bērnību, kad ēdu šādu tauku maizi ar saceptiem sīpoliem...:)
klusaisMiileetaajs (2008-11-30 16:43)
 Tos dradžus sauc vēl par gruzdumiem un circeņiem.
pidulis (2008-11-30 16:51)
 Nujā, ķiplokus es neciešu un arī lauru lapas ne visai, bet sīpoli - tā jau ir neatņemama sastāvdaļa. Dradži arī man saistās ar bērnības atmiņām, bet galvenais ir tas, ka es tos arī tagad reizēm taisu. Un kāpēc?! Ziemā es ar svaigiem cūku taukiem baroju zīlītes, bet tā kā viņas nespēj apēst tik daudz, kā man tajā kautuvē iedod, ta atliek tikai pašam taisīt dradžus. Un nenožēloju.
pidulis (2008-11-30 16:56)
 Vārds dradži visticamāk, ka nācis no Kurzemes. Ģimenē mēs tos saucām par spirģeniem vai spirģiem, bet pieļauju, ka tas varētu būt aizguvums no leišu valodas.
leone (2008-11-30 23:44)
 Šitādus dradžus parasti taisīja pēc cūku bērēm.Bet ķiploks tur der klāt kā garšviela,tikai nevajag likt tik daudz,lai ķiploka garša pāri visam.
Nichil (2008-12-15 13:45)
 Manā pusē šo ēdmaņu vecmamma sauca par ņirām. Gardums uz rupjamaizītes ar sīpoliņiem!
Viss jau būtu jauki, tikai, kur tos iztecinātos taukus tādā daudzumā pēc tam likt, jo, lai nu kā, tagad ar taukiem pablēņojos vien kad gaļa izcepta un uz pannas paliek pāri.Tos tad uz rudzu rupjmaizītes. Bet ar tik tad, kad luste.
pidulis (2008-12-15 18:12)
 Nichil! Nu protams, ar zarnu taukiem vien iztikt nevar un tas arī nav jādara, un pareizi Tu to saki, bet savu reizi panašķoties tomēr der. Un vēl kas: ja cepam sēnes ziemai un liekam burciņās, tad tomēr nav nekā labāka par īstiem cūku taukiem, ko uzliet virsū. Eļļa te nestāv klāt.
Rādu no 1 līdz 11 (kopā 11)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅