FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
pidulis pidulis tēma (2008-07-21 11:42) [visas]:

Kā iegūt no ogām sulu.

pidulis (2008-07-21 11:42)
 Ceru, ka tas ķiršu spainis jau sen ir pārstrādāts un sasniegts pozitīvs rezultāts. Kaut ar novēlošanos, tak gribu pastāstīt vienu visai arhaisku metodi, kā dabūt izcili tīru sulu. Esmu to pielietojis pie tādām mazvērtīgām ogām kā aronijas vai jāņogas, bet domāju, ka to var sekmīgi lietot arī pie citām ogām. Ogas, kādas tās ir, es saberu attiecīga tilpuma traukā un tad pārleju ar vārošu ūdeni, lai ogas būtu nosegtas, pārsedzu ar vāku vai kaut vai ar marlīti, un ļauju nostāvēties diennakti. Pēc tam nokāšu. Ja ogu ir maz, šo procedūru var atkārtot vēlreiz un šķidro frakciju sajaukt kopā, tikai tad sula vairs nebūs tik koncentrēta. Ūdens, pamazām atdziestot, no ogām izvelk visu derīgo, un pašas ogas paliek pilnīgi tukšas un bezgaršīgas, un tās mierīgu sirdi var mest laukā. Nu labi, varbūt tādas ogas kā ķirši var vēl pavārīt ar nelielu daudzumu cukura un iegūt tādu kā „ātro zapti”, bet to pašam vajag izmēģināt. Bet iegūto sulu es parasti uzvāru, pievienoju cukuru pēc garšas un tad karstu pildu tīrās pudelēs, kuras labi aizkorķēju, un lieku pagrabā. Ziemā padzēriens ir kolosāls, kurš tāpat vēl ir jāatšķaida ar ūdeni. Bet ja grib taisīt vīnu, tad šī it vislabākā izejviela, tikai protams, obligāti ir vajadzīgs vīna raugs, vai arī aveņu vai ērkšķogu ieraugs, bet tas jau ir cits stāsts.
marinciks1 (2008-07-21 14:03)
 Mana recepte gandrīz identiska, tikai vārošajam H2O pieberu nedaudz citronskābi, labāk izvelk labu no ogām.
pidulis (2008-07-21 18:11)
 Jā, marincik1, Tev taisnība - citronskābe par ļaunu nenāk, tikai nevajadzēja paslinkot un vajadzēja uzrakstīt arī tās ķīmisko formulu.
vanadziene (2008-07-21 18:24)
 Aronijas, Piduli, ir ļoti vērtīgas ogas-koncentrēts aroniju sīrups, dažas karotes uz glāzi ūdens, ideāli palīdz pret augstu asinsspiedienu. Es savā laikā ar sveci pārlietās vai aizlakotās pudelēs glabāju ledusskapī un ārstēju radiņus, kam augsts asinsspiediens. Reiz pagatavoju no aroniju-ābolu ievārāijuma keksu un vēl uzpūteni-tā nokritās asinsspiediens, ka gandrīz pati galus atdevu...:)
marinciks1 (2008-07-21 21:44)
 Pidulīt, piedod, bet ķimisko formulu gan citronskābei nezinu. Nu un ja arī būtu to uzrakstījusi, tad Tu man jautātu, kas tad tie par hieroglifiem.
pidulis (2008-07-22 08:26)
 marinciks1 : es jau arī par to ūdens formulu gribēju jautāt, kas tie par hieroglīfiem, bet tad padomāju, ka Tu varbūt esi "pasista" uz ķīmiju. Bet etilspirta formulu gan cerams, ka Tu zini:))
zigula8 (2008-07-22 11:02)
 Jā, cukuru pēc garšas pievoienot man būs sarežģīti, jo cukuru nelieku ne tējai, ne kafijai, bet, lai sula glabātos, tad jau laikam vajag konkrētu daudzumiņu. Ar aronijām tikt galā māku, pārvēršot tās sīrupā (variants ar ķiršu lapām, tur pielietoju arī citronskābi(formulu nezinu), bet lieta tāda, ka manā ģimenē tie zemie spiedieni...).
marinciks1 (2008-07-22 15:52)
 Sula labāk glabājas, ja to tvaicē bez cukuru, Tikai ar vienu noteikumu, pudelei jābūt labi noslēgtai, lai gaiss netiek klāt. Aizskrūvē galīgi karstu. Man pat ir gadījies, ka pati pēc tam nevaru atskrūvēt, jālūdz palīdzība stiprajam dzimumam. Lai Tev veicas!!!
Rādu no 1 līdz 8 (kopā 8)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅