Ticat vai neticat, viņa mācās no galvas kabalu un jaunais gads bija tikko.
Koroče - sveiciens no kādas, kas kā niere taukos! I vecis esot pie sāna. (gygygy)
|
Mīļais dies! Atbrauks un cucika gaļu ar neēdīs.
|
Ja, ja - tikai košera gaļu, košera vien pados viņai! Pat kosmētikai košera sertifikātu prasīs!
|
Just un marmorien, nevolnuitesj, es pabiju Izraēlā, es pat košera šnabi dzēru un uz izmežģītās potītes liku - jamie visu māk dabūt salikt TĀ, ka viss ir svētīts ;) ieskaitot cuciku ;)
|
Košera šašļiks un košera šampis... /Aizsapņojas par Tīru pārtiku./
|
LjuboFF!!! :)))
|
priekš trakajiem Gintermuižā_ ar kečupu! Viss aizies!!
Jāpasūta viens piipis buutu...aizdomājas
|
/sapņaini/
Ak laimīgā muterīte:)
|
Jāsameklē tā cimes recepte. Ja tas ir tas sakņu biezenis, ko es domāju, tad tas ir ļoti garšīgs.
|
un košera apgraizītais......(khmmmm)
|
/priecājas par cuciku nelietošanu/
|
Just, cimes ir saldais ēdiens.
|
Tiešām? Mana omīte vārīja briesmīgi garšīgu sakņu biezeni ar liellopa gaļu un sauca to par cimi. Teica, ka esot iemācījusies jaunībā no žīdiem. Un vienas manas darbabiedrenes mamma, kura visu mūžu esot nodzīvojusi Baltkrievijā, arī vārījusi tādu biezeni un tāpat saukusi par cimi, un tāpat recepti uzzinājusi no žīdiem. Mēs vēl ar to kolēģi spriedām, ka vāri, kā gribi, mums tāds nesanāk. Interesanti, kur tur tas noslēpums?
|
atradu internetā:
BUMBIERU CIMES
bumbieri - 1 kg
sviesc (miixc) - 3 eedamkarotes
pusglaaze uudens
pusglaaze medus (kak ras tikshu valjaa no medus, varees jaunu iegaadaites)
bumbierus paargirezh 4 daljaas, mazaakus us puseem, isjem viduci, liek katlinjaa, lej pari udni, medu un sviestu un uz maza uguns sutina kameer gatavs.:)))
|
te vēl:
3 burkāni
katru pa 200 gr - žāvētas aprikozes, plūmes, bumbieri
250 gr liellopu gaļas
6 citrona šķēlītes
2 glāzes apelsīnu sulas
4 glāzes ūdens
4 ēd.karotes medus
sāls, muskatrieksts
apcep gaļu, pievieno pārējo, pārlej ar ūdens, sulas, medus maisījumu. Sautē ilgi, līdz gatavs.
vēl tāds:
500 gr kartupeļi
1/2 glāze rozīnes
1/2 glāze žāvētas plūmes
2 ēd.karotes cukura
1 ēd.karote eļļas
sāls
visu salikt veidnē un zem vāka uz lēnas uguns sautē līdz gatavs, t.i. apm. 1-1,5 stundas.
un klasiskais burkānu cimes
1 kg burkānu
50 gr rozīnes
200 gr žāvētas plūmes
100 gr cukura vai medus
100 gr sviests
sajauc un zem vāka uz mazas uguns sautē līdz gatavs.
šī recepte no grāmatas "Jevrejskaja kuhnja".
|
ak jē ku sarežģīti.
|
ibio.....sait jevreiskoi kuxņi :)))))))))))))
|
spaarn, durnoi primer zaraziteļnij!
|
A bez bumbieriem un plūmēm nav?
|
/aizdomājas vai mans čiuļu/čangaļu puncis šito ņemtu pretī/
|
A ko tai nierei taukos tas kniebējs nevar kompi iepirkt un atgriezt pie sakariem ??????
|
(nožagojS)uS puskilo katFelS diU ēdamSkaroC cukura un veselS glāzS suho-fruktoU ???Vaita muterS naU nekur pielipuSS uS kāC parka lāvS? M-?(starp cittu pain-tr-SējS)
|
M-?
|
/iedomājas par salikumu: karpeļi+rozīnes medusūdenī un aiznesas vieglā riksī poda virzienā/
|
/aizrikšo Sisim nopakaļus/
A košera kotļetkas būs?!
|
...mja, kartupeļi ar rasīnēmun medu kā reiz it kā būtu priekš sivniem, a reku mūsējais nebrūķē...:(
|