kafija pēc horoskopa: kāda būtu labākā izvēle :)Kafija Auns Sastāvdaļas: 4 ēdamkar. maltas kafijas ½ litra ūdens 1/3 tējkar. Iecukurota invera saknes 4 tējkar. Medus Saldais krējums pēc gaumes.
Pagatavošana: Ingvēru sagriež mazos gabaliņos, ieliek katliņā, aplej ar ūdeni, Karsēt līdz vārīšanai un paturēt dažas minūtes uz lēnas uguns (nevārīt) Kafijas kannā malto kafiju un medu, aplej ar karsto invera šķidrumu, samaisa. uzlikt vāciņu un paturēt bez vārīšanas 7-10 min. Izkāst un saliet iepriekš uzkarsētās tasītēs Pēc vēlēšanās var pievienot saldo kafijas krējumu.
Kafija Vērsis
Sastāvdaļas: 1 tasīte svaiga espresso 30ml kokosrieksta liķiera 1 ēd.kar. saldā krējuma Šķipsniņa rīvētu mandeļu
Pagatavošana: Espresso ielej lielā krūzē, pievieno liķieri Virsū uzliek saputota saldā krējuma cepurīti, apkaisa ar mandelēm. Putukrējumu liek ar kaudzi, un vai to samaisīt vai kafiju dzert caur salmiņu to izlemj tas, kurš dzers.
Kafija Dvīņi
Sastāvs: 1 tējkar.smalki maltās kafijas 1.5 tējkar. pūdercukura vai medus 200ml.karsta ūdens 1 daiviņa ķiploku
Pagatavošana:
ķiploku smalki sagriež un ieliek kafijas biezumos. aplej kafiju ar karstu ūdeni Pievieno pūdercukuru vai medu. Pasniedz tūlīt, bez kavēšanās, citādi tiek zaudēta aromāta buķete.
Kafija Vēzis
Sastāvs: 1 ēd. Kar. Brūnā cukura Naža gals vanilīns Naža gals malta kanēļa 5 ēd. Kar. Maltas kafijas.
Pagatavošana: Kafijas vārāmajā kausiņā Turka ieber brūno cukuru un liek trauku uz uguns kad cukurs sāk karamelizēties, ielej ūdeni, pievieno vaniliju un kanēli un karsē līdz vārīšanai. Noņem kausiņu no uguns un ieber kafiju, samaisa un atkal liek uz uguns. Tikko uzmet burbuli, noņem un pasniedz galdā.
Kafija Lauva
Sastāvs: 600 g melnas, stipras kafijas ¼ tējkar. malta kanēļa Naža gals malta muskatrieksta 2 ēd. Kar. Šokolādes sīrupa ½ glāzes putota saldā krējuma 2 ēd.kar. cukura.
Pagatavošana: Gatavu, karstu kafiju samaisa ar pusi no dotā kanēļa daudzuma. saputoto krējumu samaisa ar atlikušo kanēli, muskatriekstu un cukuru, vēlreiz uzputo. karsto kafiju samaisa ar šokolādes sīrupu un salej tasītēs. Virsū uzmanīgi uzliek putukrējumu cepurīti.
Kafija Jaunava
Sastāvs: 1 tase dubultā espresso 1 ļoti mazs čilī pipars 30ml tumšā ruma 1 ēd.kar. putukrējuma
Pagatavošana: pagatavo dubulto esptresso tasītē iegremdē čilī piparu un 7-8 sekundēm kafijā pievieno rumu, samaisa Virsū liek putukrējuma cepurīti un dzer caur salmiņu Ja vēlas stiprāku kafiju, čīlī var paturēt ilgāk, līdz 1 minūtei.
Kafija Svari
Sastāvs: 1 tējkar. smalki maltas kafijas 200 ml ūdens (karsts) 05. tējkar. malta kanēļa 2 tējkar. ruma 3 gab.grauzdētas kafijas pupiņas 1 gab krustnagliņas 1 tējkar. cukura
Pagatavošana: pagatavo vārošu melnu kafiju tasītē ieber kanēli, rumu, kafijpupiņas, krustnagliņu un cukuru Aplej ar karsto kafiju Apsedz tasīti un atstāj 3.5 minūtes ievilkties.
Kafija Skorpions
Sastāvs: 1 gab kaltēta apelsīna miziņa 1 citrona miziņa 1 kafijas krūzīte konjaka 4 tējkar. maltas kafijas 1 tējkar. medus 2 kafijas kausiņi Turkas
Pagatavošana: Samaļ sauso apelsīna miziņu citrona miziņu smalki sagriež un ieliek 1. kafijas kausiņā .kausiņā ielej ūdeni, uzliek uz mazas uguns un uzkarsēt līdz vārīšanai. kausiņā ieber kafiju, kas samaisīta ar apelsīna miziņu Karsto citronu šķidrumu uzlej uz kafijas maisījumu. Visu uzkarsē vēlreiz līdz vārīšanai un tūlīt salej tasītēs.
Kafija Strēlnieks
Sastāvs: 250 g kafijas, kas vārīta pēc klasiskās receptes. 4 ēd. Kar.šokolādes sīrupa 2 ēd.kar. tumšo ķiršu sulas ¼ tasītes saputota saldināta krējuma 1 ēd.kar.rīvētas šokolādes 2 gab iecukurotu ķiršu
Pagatavošana: Sajauc kafiju, šokolādes sīrupu un ķiršu sulu salej divās tasītēs pa 17 g katrā virsū rotā ar putukrējumu , rīvētu šokolādi un ķiršiem.
Kafija Mežāzis
Sastāvs: 1 tējkar. kardamona sēkliņu 4 tasītes auksta ūdens 6 ēd.kar.maltas kafijas ½ tasītes svaigu vai konservētu ananāsu 18 iecukuroti ķirši.
Pagatavošana: kafijas traukā Turkasajauc kardamonu ar aukstu ūdeni un vāra 4-5 minūtes, pēc tam atdzesē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu šķidrumu izkāš un tajā vāra kafiju salej karsto kafiju tasēs un izrotā ar lieliem ananāsa gabaliem un ķiršiem Vasarā lej lielās 300 gr glāzēs, pievieno ledus gabalus, pielj kafiju un izrotā ar augļiem.
Kafija Ūdensvīrs
Sastāvs: tīrītas mandeles Kolumbijas kafija (stipri grauzdētas kolumbijas pupiņas) ūdens Tējkar. mandeļu ekstrakta
Pagatavošana: apcepina mandeļu riekstus apm. 10 min. Kamēr kļūst tumši brūni atdzesētas mandeles rūpīgi sajauc ar kafijas pupiņām un samaļ. Vāra kafiju 1 ēd.kar. kafijas uz 200 ml ūdens karstajā kafijā pievieno 0.5 tējkar. mandeļu ekstrakta (4-12 tasītēm) Tālāk karsē kafiju līdz vārīšanai.
Kafija Zivis
Sastāvs: 2 tējkar.maltas kafijas 1 kardamona auglītis 1 krustnagliņa Naža gals kanēļa 1 tējkar. cukura
Pagatavošana: uzkarsē Turkā ūdeni līdz 1 burbulim un samazina uguns liesmu ieber kafiju, rūpīgi samaisa, pievieno kardamona sēkliņas pievieno krustnagliņu, kanēli un cukuru Pakarsējiet 3 minūtes, kamēr lēni ceļas putas, bet neļaujiet uzvārīties. Tāpēc trauks pa laikam jāpaceļ un atkal jāliek karsēties. Tikko kafija sāk kāpt augšā, tā noņemiet no uguns un ļaujiet dažas minūtes ievilkties. |