|
piparbecinja dienasgrāmata
Ceturtdiena 01-10-2009 20:35 |
|
160 |
Persiku un bumbieru krēma torte
Biskvīta sastāvdaļas:
* 170 g mīksta margarīna
* 170 g brūnā cukura
* 3 lielas olas
* 170 g kviešu miltu
* 1 tējkarote cepamā pulvera
* ½ tējkarote vaniļas esences
* sarīvēta citrona miziņa
* 15 ml (1 ēdamkarote) ūdens
Pildījuma sastāvdaļas :
* 300 ml saldā krējuma
* 3 ēdamkarotes pūdercukura
* 75 g šķēlēs sagrieztu persiku
* 75 g šķēlēs sagrieztu bumbieru
* 30-45 ml (2-3 ēdamkarotes) aprikožu ievārījuma vai džema
Pagatavošana:Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180°C. Izklājiet ar cepamo
papīru un ietaukojiet cepamo formu (aptuveni 20 centimetru diametrā).
Saputojiet margarīnu ar cukuru, tad pa vienai, pakāpeniski putojot,
pievienojiet olas. Reizē ar olām pievienojiet vienu ēdamkaroti miltu,
pēc tam pievienojiet atlikušos miltus, sarīvētu citrona miziņu, vaniļas
esenci un ūdeni, un putojiet, līdz mīkla ir labi saputota.
Sadaliet mīklu divās daļās un cepiet katru atsevišķi, vai arī izcepiet
biskvītu no visas mīklas un gatavu horizontāli pārgrieziet uz pusēm.
Biskvītu cepiet cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes (tas būs atkarīgs no
biskvīta biezuma), līdz tas ir viegli pacēlies un ieguvis zeltainu
nokrāsu. Izņemiet biskvītu no cepamās formas un ļaujiet tam atdzist.
Tad saputojiet saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās. Sagrieziet
persikus un bumbierus plānās šķēlēs un iemaisiet saputotajā krējumā.
Pārklājiet vienu biskvīta kārtu ar aprikožu ievārījumu vai džemu, tai
virsū lieciet otru biskvīta kārtu, kuru pārklājiet ar augļu un krēma
maisījumu. Ar konditorejas maisiņa un speciālā uzgaļa palīdzību
izveidojiet dažas krēma rozetes ap tortes malām, un uz katras rozetes
uzlieciet persika un bumbiera šķēlītes. Torti līdz pasniegšanai
glabājiet ledusskapī.
Šī recepte ir paredzēta aptuveni 8 porcijām vai visiem pirmās dzimšanas dienas viesiem. |
Tavs komentārs
Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.
|