FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
raganinja dienasgrāmata
 Svētdiena 21-10-2012 16:15 5  42

kafija pēc horoskopa: kāda būtu labākā izvēle :)

Sākotnēji pievienotais ieraksts (skatīt pašreizējo versiju):
Kafija ”Auns”

Sastāvdaļas:
4 ēdamkar. maltas kafijas
½ litra ūdens
1/3 tējkar. Iecukurota invera saknes
4 tējkar. Medus
Saldais krējums – pēc gaumes.

Pagatavošana:
Ingvēru sagriež mazos gabaliņos, ieliek katliņā, aplej ar ūdeni,
Karsēt līdz vārīšanai un paturēt dažas minūtes uz lēnas uguns (nevārīt)
Kafijas kannā malto kafiju un medu, aplej ar karsto invera šķidrumu, samaisa.
uzlikt vāciņu un paturēt bez vārīšanas 7-10 min.
Izkāst un saliet iepriekš uzkarsētās tasītēs
Pēc vēlēšanās var pievienot saldo kafijas krējumu.

Kafija „Vērsis”

Sastāvdaļas:
1 tasīte svaiga espresso
30ml kokosrieksta liķiera
1 ēd.kar. saldā krējuma
Šķipsniņa rīvētu mandeļu

Pagatavošana:
Espresso ielej lielā krūzē, pievieno liķieri
Virsū uzliek saputota saldā krējuma cepurīti, apkaisa ar mandelēm.
Putukrējumu liek ar kaudzi, un vai to samaisīt vai kafiju dzert caur salmiņu – to izlemj tas, kurš dzers.

Kafija „Dvīņi”

Sastāvs:
1 tējkar.smalki maltās kafijas
1.5 tējkar. pūdercukura vai medus
200ml.karsta ūdens
1 daiviņa ķiploku

Pagatavošana:

ķiploku smalki sagriež un ieliek kafijas biezumos.
aplej kafiju ar karstu ūdeni
Pievieno pūdercukuru vai medu.
Pasniedz tūlīt, bez kavēšanās, citādi tiek zaudēta aromāta buķete.

Kafija „Vēzis”

Sastāvs:
1 ēd. Kar. Brūnā cukura
Naža gals vanilīns
Naža gals malta kanēļa
5 ēd. Kar. Maltas kafijas.

Pagatavošana:
Kafijas vārāmajā kausiņā „Turka” ieber brūno cukuru un liek trauku uz uguns
kad cukurs sāk karamelizēties, ielej ūdeni, pievieno vaniliju un kanēli un karsē līdz vārīšanai.
Noņem kausiņu no uguns un ieber kafiju, samaisa un atkal liek uz uguns.
Tikko uzmet burbuli, noņem un pasniedz galdā.

Kafija „Lauva”

Sastāvs:
600 g melnas, stipras kafijas
¼ tējkar. malta kanēļa
Naža gals malta muskatrieksta
2 ēd. Kar. Šokolādes sīrupa
½ glāzes putota saldā krējuma
2 ēd.kar. cukura.

Pagatavošana:
Gatavu, karstu kafiju samaisa ar pusi no dotā kanēļa daudzuma.
saputoto krējumu samaisa ar atlikušo kanēli, muskatriekstu un cukuru, vēlreiz uzputo.
karsto kafiju samaisa ar šokolādes sīrupu un salej tasītēs.
Virsū uzmanīgi uzliek putukrējumu cepurīti.

Kafija „Jaunava”

Sastāvs:
1 tase dubultā espresso
1 ļoti mazs čilī pipars
30ml tumšā ruma
1 ēd.kar. putukrējuma

Pagatavošana:
pagatavo dubulto esptresso
tasītē iegremdē čilī piparu un 7-8 sekundēm
kafijā pievieno rumu, samaisa
Virsū liek putukrējuma cepurīti un dzer caur salmiņu
Ja vēlas stiprāku kafiju, čīlī var paturēt ilgāk, līdz 1 minūtei.

Kafija „Svari”

Sastāvs:
1 tējkar. smalki maltas kafijas
200 ml ūdens (karsts)
05. tējkar. malta kanēļa
2 tējkar. ruma
3 gab.grauzdētas kafijas pupiņas
1 gab krustnagliņas
1 tējkar. cukura

Pagatavošana:
pagatavo vārošu melnu kafiju
tasītē ieber kanēli, rumu, kafijpupiņas, krustnagliņu un cukuru
Aplej ar karsto kafiju
Apsedz tasīti un atstāj 3.5 minūtes ievilkties.

Kafija „Skorpions”

Sastāvs:
1 gab kaltēta apelsīna miziņa
1 citrona miziņa
1 kafijas krūzīte konjaka
4 tējkar. maltas kafijas
1 tējkar. medus
2 kafijas kausiņi „Turkas”

Pagatavošana:
Samaļ sauso apelsīna miziņu
citrona miziņu smalki sagriež un ieliek 1. kafijas kausiņā
.kausiņā ielej ūdeni, uzliek uz mazas uguns un uzkarsēt līdz vārīšanai.
kausiņā ieber kafiju, kas samaisīta ar apelsīna miziņu
Karsto citronu šķidrumu uzlej uz kafijas maisījumu.
Visu uzkarsē vēlreiz līdz vārīšanai un tūlīt salej tasītēs.

Kafija „Strēlnieks”

Sastāvs:
250 g kafijas, kas vārīta pēc klasiskās receptes.
4 ēd. Kar.šokolādes sīrupa
2 ēd.kar. tumšo ķiršu sulas
¼ tasītes saputota saldināta krējuma
1 ēd.kar.rīvētas šokolādes
2 gab iecukurotu ķiršu

Pagatavošana:
Sajauc kafiju, šokolādes sīrupu un ķiršu sulu
salej divās tasītēs pa 17 g katrā
virsū rotā ar putukrējumu , rīvētu šokolādi un ķiršiem.

Kafija „Mežāzis”

Sastāvs:
1 tējkar. kardamona sēkliņu
4 tasītes auksta ūdens
6 ēd.kar.maltas kafijas
½ tasītes svaigu vai konservētu ananāsu
18 iecukuroti ķirši.

Pagatavošana:
kafijas traukā „Turka”sajauc kardamonu ar aukstu ūdeni un vāra 4-5 minūtes, pēc tam atdzesē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu
šķidrumu izkāš un tajā vāra kafiju
salej karsto kafiju tasēs un izrotā ar lieliem ananāsa gabaliem un ķiršiem
Vasarā lej lielās 300 gr glāzēs, pievieno ledus gabalus, pielj kafiju un izrotā ar augļiem.

Kafija „Ūdensvīrs”

Sastāvs:
tīrītas mandeles
Kolumbijas kafija
ūdens
Tējkar. mandeļu ekstrakta

Pagatavošana:
apcepina mandeļu riekstus apm. 10 min. Kamēr kļūst tumši brūni
atdzesētas mandeles rūpīgi sajauc ar kafijas pupiņām un samaļ.
Vāra kafiju – 1 ēd.kar. kafijas uz 200 ml ūdens
karstajā kafijā pievieno 0.5 tējkar. mandeļu ekstrakta (4-12 tasītēm)
Tālāk karsē kafiju līdz vārīšanai.

Kafija „Zivis”

Sastāvs:
2 tējkar.maltas kafijas
1 kardamona auglītis
1 krustnagliņa
Naža gals kanēļa
1 tējkar. cukura

Pagatavošana:
uzkarsē „Turkā” ūdeni līdz 1 burbulim un samazina uguns liesmu
ieber kafiju, rūpīgi samaisa, pievieno kardamona sēkliņas
pievieno krustnagliņu, kanēli un cukuru
Pakarsējiet 3 minūtes, kamēr lēni ceļas putas, bet neļaujiet uzvārīties. Tāpēc trauks pa laikam jāpaceļ un atkal jāliek karsēties.
Tikko kafija sāk kāpt augšā, tā noņemiet no uguns un ļaujiet dažas minūtes ievilkties.

smaidam :)
citi ieraksti raganinja d-grāmatā (~3)
Komentāri
janisb: Ūdnesvīra recepte galīgi nepareiza - ņem stipri grauzdētas kolumbijas pupiņas, otrā maluma, un gatavo espresso :D
#1
2012-10-21 16:42
laumalallaa_: manējā gan vairāk izklausās pēc deserta nevis pēc kafijas... :)
#2
2012-10-21 17:49
fiffaaC: Jaa, cilvjiem raksturiigi visu sabojaat... arii kafiju :DDD
#3
2012-10-21 18:29
spriganaa: Kāds tādu tiešām arī dzer???
#4
2012-10-21 21:14
federe: konjaku izlaidīsim, parējais der")
#5
2013-01-06 12:03
Tavs komentārs

Komentārus var pievienot tikai reģistrēti lietotāji.

Cik jums mājās ir pannu? (46)
Lūk pacēlās jautājums...cik jums mājās ir pannu?
Vēdiskie (veģetārie) ēdieni! (14)
Kādas interesantas receptītes! Varbūt pašu eksperimentētas! Apraksti, + bildītes,ja šeit tas ir iespējams..
Kam pievienot kliņģerīšu ziedlapiņas? (2)
šorīt no rīta radio 1, runāja par kliņģerīšu ziedlapiņu pievienošanu zupām. Nez kurām zupiņām varētu tās pievienot un ...
Meža delikateses (7)
Varbūt kāds(kāda) var padalīties savā pieredzē ar meža gaļu, piemēram kotletēm, varbūt kaut kas spešl, garšvielas ...
Majas cipsi. (7)
Kads nezin kadu labu recepti ka no kartupeliem uztaisit majas cipsus. Kautkas lidzigs kas ir veikala.

Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅