|
JurisK tēma (2012-03-24 11:05) [ visas] :
Vienkaarshi un labi pagatavotas galjas garsha ir neatkaartojama!
Taa uzrakstiiju PA. Tad nu recepte. Njemam cuukas fileju, sagriezham apm. 2cm biezaas shkjeelees. Apviljaajam ar saali, pipariem, saliekam bljodaa uz dazhaam minuuteem. Pannaa sakarseejam eljlju, gandriiz taa, lai saak kuupeet. Liekam iekshaa galju un ik pa minuutei apgrozam, peec 5-10min. galja gatava, liekam uz papiira dvielja, lai iesuucaas liekaa eljlja. Gatavs. Knifs tajaa, ka lielais karstums aizdedzina galjas poras, viss mitrums un garsha paliek gabalinja, kljuudiities te gruuti, kvalitaate briinishkjiiga garanteeta. Taa pat var gatavot arii karbonaadi, telja galju arii noteikti, bet fileja tomeer taa labaakaa! Noskatiijos no viena vaaciesha, tv raadiija, kaa gatavot briezha galju. Labu apetiiti!
|
...esmu gaļēdāja, paldies...
|
Vai tad saklapēt iepriekš nevajag?
|
Ideja ir laba.
|
Saklapēt noteikti nevajaga, gaļas kumosi ir mīksti, nedaudz sārti iekšpuše. Kā jau teicu - kļūdīties grūti, galvenais - pa to cepšanas laiku vairākkārt apgrozīt. Un eļļai jābūt ļoti karstai.
|
Šis stiķis ir vēl gardāks ,ja to gatavo sviestā...
Un karbanādi ar kauliņu gatavojot šādā veidā vālams ar nazi iekapāt no abām pusēm...klāt vēl tvaicēti dārzenīši un vitamīnu mērcīte(ņemam majonēzi,mazliet pielejam marinētu gurķu suliņu,ierīvējam svaigo gurķīti,iekapājam dilles un ja grib vēl jestrāku var ķiplociņu piespiest...veseli ēduši.
|
Ui, labi izklausās. Jāpamēģina;)
|
Jaa, gan viens priekshnoteikums - galjai jaabuut svaigai, ne saldeeti-atlaidinaatai. Filejas jau nesaldee, man shkjiet, taapeec tur ar garantiju:)Meegjinaaju parasto rimi karbonaades smuku gabalinju - nav tas, pasiiksta.
|
Izklausās garšīgi!
|
Njaa, tikai cilvis ar niku latviete var ieteikt vitamiinu! meerciiti ar majoneezi!!! :DDD /joks, nekaa personiiga/ :)
Un jaa, nevajag pirkt RIMI vai MAXIMAA galju, es peerku tikai Ulbrokas galju vieteejaa veikalaa vai veel var Megucii, bet vislabaak no zinaamas kundes :)))
Un veel - kaa znatoks - saals jaauzber peec tam :)
|
Jāgroza? Man savulaik mācīja, ka gaļas gabalu (arī kotletes) drīkst apgriezt tikai vienu reizi, apcep no vienas puses un tad no otras, lai sula paliek iekšā zem tā sacepuma. Tā arī daru. Starp citu, ja reiz par gaļu - neprotu izcept bifšteku, pērku kaut vislabākos liellopa gabalus, cepu šā un tā, ilgi, neilgi, karsti, ne tik karsti, nu nekādi, kā pasīksti, tā pasīksti. Visi mani steiki beigās ir kļuvuši par šmorētiem gaļas gabaliem. Kur tur ir tas knifs?
|
Kā jau teicu - es noskatījos, kā to dara vācietis ar nelieliem brieža gaļas gabaliem. Pamēģināju ar fileju, iznāca labi, ar karbonādi ne tā. Par steikiem - nezinu. Vispār tas ir kaut kas neizskaidrojams - mums te pavārs viņus šad un tad gatavo, lielākoties tas ir trenniņš žokļiem, bet reizēm ir ārkārtīgi mīksti un garšīgi. Kāpēc tā, nezinu.Iespējams, ka no gaļas atkarīgs.
|
Kur lai mūsdienās atrod pazīstamu cūku.....turi kaut vai pats uz balkona......
|
Jaa, taa ir liela probleema! Man par laimi blakus veikalaa tirgo tieshaam labu cuukgalju, nezinu no kurienes, bet laba.
|
Just, knifs varētu būt iekš tā, ka steikam fileja jāgriež lai šķiedras sanāk 45 grādu leņķī, tā viens šefpavārs mācīja un otrs laikam ir tas psiholoģiskais moments kas jāpārvar, ka gaļa jāatstāj vairāk vai mazāk pusjēla....
|
|
Rādu no 1 līdz 15 (kopā 15) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|