|
JurisK tēma (2010-08-04 15:46) [ visas] :
Bērzlapes karbonāde -?
Nupat vienā DG bij pieminēts tāds ēdiens - kā īsti to bērzlapi pagatavo? Esmu dzirdējis, ka bērzlapes pat svaigas varot ēst, bet kaut kā neticās, vienmēr novāram.
|
esmu cepusi - vispirms olā, tad miltos, tad vēlreiz olā, protams, ar pipariem un sāli, un cep, kamēr panējums gatavs. ķēpīga padarīšana ... bet garšīgi.
ā jā, es vienmēr miziņu novelku ..., nezinu, kāpēc bet tā daru, tā darīja babuška, un es tāpat daru ...
|
Jā, bērzlapi nomazgā, ņem tikai cepurītes, apvārta olā, tad miltos vai mannā, tad cep karstā eļlā, margarīnā vai sviestā, apkaisot ar sāli(vai sāli iekuļot olā).
|
Protams, iepriekš jānovelk bērzlapju cepurītēm plēvīte, cik var.
|
Cik saprotu, tad ņem tās lielās, plakanās? Nu bez tārpiem, protams:)
|
Lai cik nenovīdīgs es arī nebūtu, tak jāatzīst, ka vanadzienes recepte man ir vistuvākā un pazīstamākā jau daudzus gadus. Viņa visu ir pateikusi, un man vairāk nav ko piebilst. Ja nu vienīgi aizsūtīt viņai kādu mīļu sveicienu.:)
|
Jā, jā, tās plakanās, cep kā karbonādes un garšo kā karbonādes! Cep droši, nenožēlosi, bet plēvīti noteikti noņem. Ai,kā sakārdinājāt....:)
|
Jaa-tas mana deela maniakaalais eediens...
Taas"karbonaades"-ja paliek paari liidz veelaakam vai naakamajai dienai,ljoti labi gar$o arii uz sviestmaiziites!
|
Ja paliek pāri jau ceptas sēņu karbonādes tad var ussildīt ar krējuma mērci.
|
Sarkanās un zaļās bērzlapes jāvāra, dzeltenās var cept tāpat.
|
Es jau šogad eedu triis reizes un priecaajos par to ari savaa DG!:D Ķeepa gan nekaada, tik aatri pagatavojamas.:)
|
Visas bērzlapes patiešām nevar cept. Negribu biedēt,bet....pirms vairākiem gadiem Ventspils pusē tā nomira maza meitene,mammu izglāba. Un tā bija tikai viena sēne,lai gan ēda visi un daudz.....
|
Nu re, mleka atkal sabaidiija! Beerniibaa pie vecmammas laukos uz pliits cepaam mazos podinjus, nedaudz saali ieber iekshaa un uzliek tieshi uz pliits - garshiigi.
|
Mleka-nebaidi tautu-no bērzlapēm nemirst. ir jau vienas tādas rūgtas ,rūgtas un pelēkas krāsā. Viengad salasijāmies, nomērcējām un,nekas,pat vemt nevajadzēja :) Tā,ka tevis pieminētā gadijienā ir kas cits bijis,nevis bērzlape. Nu nekad mežā nevar salasīt TIKAI vienu sēni,nestāstiet.
|
Ka tik Mleka nerunā par saulsardzenēm - tās itešām ir izcili garšīgas, kad ceptas. Un izcili līdzīgas baltajām mušmirēm arī.
|
Bērzlapju karbonādēm es sēnes vispirms novāru, tad apviļāju sakultā olā ar sāli un miltos... tad uz pannas. Garšīgi.
Karbonādes no saulsardzenēm bez vārīšanas, bet, kā jau raksta Just_, tad ir labi jāpazīst sēne, lai nesajauktu ar mušmirēm.
|
..bērzlapes var nevārīt,tikai noblanšē, lai vieglāk to plēvi novilkt..bet citādi jau var ar visu ..;P ir super..;)
|
aizmirsu pateikt..nomiris neesmu..vienīgais,- sēnes ir JĀPAZĪST..;)
|
Piekrītu. Ja sēnes pazīsti, tad nekas nenotiks. Šaubu gadījumā, sēni labāk nepaņemt - dzīvosi ilgi un ēdīsi gardus sēņu ēdienus:)))
|
Man liekās, ka es darīšu tā, kā Nelima saka - tomēr novārīšu, nav man ticības bērzlapju karbonādēm no svaigām bērzlapēm:)
|
|
Rādu no 1 līdz 20 (kopā 20) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|