FILMAS APSVEIKUMI VĀRDA DIENAS ČATS REKLĀMA oHo.lv
Lai lietošana būtu ērtāka, lūdzu, pagriez savu tālruni!
Reģistrētiem lietotājiem



Reģistrēties Aizmirsu paroli!
Interešu grupas [???]
Interešu grupas > Viss pārējais...  > Gardummīļi
JurisK JurisK tēma (2010-08-04 15:46) [visas]:

Bērzlapes karbonāde -?

JurisK 2010-08-04 15:46
Nupat vienā DG bij pieminēts tāds ēdiens - kā īsti to bērzlapi pagatavo? Esmu dzirdējis, ka bērzlapes pat svaigas varot ēst, bet kaut kā neticās, vienmēr novāram.
tiritomba 2010-08-04 15:48
esmu cepusi - vispirms olā, tad miltos, tad vēlreiz olā, protams, ar pipariem un sāli, un cep, kamēr panējums gatavs. ķēpīga padarīšana ... bet garšīgi.
ā jā, es vienmēr miziņu novelku ..., nezinu, kāpēc bet tā daru, tā darīja babuška, un es tāpat daru ...
vanadziene 2010-08-04 15:59
Jā, bērzlapi nomazgā, ņem tikai cepurītes, apvārta olā, tad miltos vai mannā, tad cep karstā eļlā, margarīnā vai sviestā, apkaisot ar sāli(vai sāli iekuļot olā).
vanadziene 2010-08-04 16:02
Protams, iepriekš jānovelk bērzlapju cepurītēm plēvīte, cik var.
JurisK 2010-08-04 16:03
Cik saprotu, tad ņem tās lielās, plakanās? Nu bez tārpiem, protams:)
pidulis 2010-08-04 16:10
Lai cik nenovīdīgs es arī nebūtu, tak jāatzīst, ka vanadzienes recepte man ir vistuvākā un pazīstamākā jau daudzus gadus. Viņa visu ir pateikusi, un man vairāk nav ko piebilst. Ja nu vienīgi aizsūtīt viņai kādu mīļu sveicienu.:)
sancho5 2010-08-04 16:20
Jā, jā, tās plakanās, cep kā karbonādes un garšo kā karbonādes! Cep droši, nenožēlosi, bet plēvīti noteikti noņem. Ai,kā sakārdinājāt....:)
baltroze 2010-08-04 17:53
Jaa-tas mana deela maniakaalais eediens...
Taas"karbonaades"-ja paliek paari liidz veelaakam vai naakamajai dienai,ljoti labi gar$o arii uz sviestmaiziites!
saahy 2010-08-04 18:03
Ja paliek pāri jau ceptas sēņu karbonādes tad var ussildīt ar krējuma mērci.
klusaisMiileetaajs 2010-08-04 20:33
Sarkanās un zaļās bērzlapes jāvāra, dzeltenās var cept tāpat.
bucene 2010-08-04 20:54
Es jau šogad eedu triis reizes un priecaajos par to ari savaa DG!:D Ķeepa gan nekaada, tik aatri pagatavojamas.:)
mleka 2010-08-04 21:17
Visas bērzlapes patiešām nevar cept. Negribu biedēt,bet....pirms vairākiem gadiem Ventspils pusē tā nomira maza meitene,mammu izglāba. Un tā bija tikai viena sēne,lai gan ēda visi un daudz.....
JurisK 2010-08-05 01:39
Nu re, mleka atkal sabaidiija! Beerniibaa pie vecmammas laukos uz pliits cepaam mazos podinjus, nedaudz saali ieber iekshaa un uzliek tieshi uz pliits - garshiigi.
le_chot 2010-08-05 09:21
Mleka-nebaidi tautu-no bērzlapēm nemirst. ir jau vienas tādas rūgtas ,rūgtas un pelēkas krāsā. Viengad salasijāmies, nomērcējām un,nekas,pat vemt nevajadzēja :) Tā,ka tevis pieminētā gadijienā ir kas cits bijis,nevis bērzlape. Nu nekad mežā nevar salasīt TIKAI vienu sēni,nestāstiet.
Just_ 2010-08-05 09:31
Ka tik Mleka nerunā par saulsardzenēm - tās itešām ir izcili garšīgas, kad ceptas. Un izcili līdzīgas baltajām mušmirēm arī.
Nelima6 2010-08-05 12:25
Bērzlapju karbonādēm es sēnes vispirms novāru, tad apviļāju sakultā olā ar sāli un miltos... tad uz pannas. Garšīgi.

Karbonādes no saulsardzenēm bez vārīšanas, bet, kā jau raksta Just_, tad ir labi jāpazīst sēne, lai nesajauktu ar mušmirēm.
epikasso 2010-08-05 14:05
..bērzlapes var nevārīt,tikai noblanšē, lai vieglāk to plēvi novilkt..bet citādi jau var ar visu ..;P ir super..;)
epikasso 2010-08-05 14:06
aizmirsu pateikt..nomiris neesmu..vienīgais,- sēnes ir JĀPAZĪST..;)
Nelima6 2010-08-05 16:16
Piekrītu. Ja sēnes pazīsti, tad nekas nenotiks. Šaubu gadījumā, sēni labāk nepaņemt - dzīvosi ilgi un ēdīsi gardus sēņu ēdienus:)))
JurisK 2010-08-05 16:52
Man liekās, ka es darīšu tā, kā Nelima saka - tomēr novārīšu, nav man ticības bērzlapju karbonādēm no svaigām bērzlapēm:)
Rādu no 1 līdz 20 (kopā 20)

Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
Twitter Draugiem Facebook
Iepazīšanās portāls oHo.lv
oHo.lv administrācija neatbild par iepazīšanās sludinājumu un pārējās portālā paustās informācijas saturu.
Apmeklējot oHo.lv Jūs apliecināt, ka esat iepazinušies ar oHo.lv lietošanas noteikumiem un apņematies tos ievērot.
© 2000.
oHo.lv izmanto sīkdatnes, lai darbotos un nodrošinātu Tev lielisku pieredzi.
Vairāk par sīkdatņu veidiem, to izmantošanu un konfigurēšanas iespējam lasiet šeit.
p.s. Mums arī nepatīk visi šie logi un paziņojumi, bet tāda nu ir kārtība 😅