|
JurisK tēma (2009-08-27 14:23) [ visas] :
Skandināvu delikatese krīzes apstākļos.
Ļoti dārgs gala produkts, pamatizejvielas cena ap 50snt/kg. Mencu galvas. Pats grūtākais - atdalīt tos labumus. Labāk, ja galva prāvāka. No sākuma izgriežam no apakšžokļa to balto pazodi, iznāk tā kā V burts. Pēc tam atdalam no abām pusēm žaunu vākus no galvas un augšžokļus. No purna puses gar galvaskausu nogriežam abās pusēs vaigus, griezums gandrīz šķērso aci. Iznāk 3 nelieli gabaliņi. Apvārta miltos vai rīvmaizē un izcep. Garšīgi, taisni neticās! Ja par maz, no pārpalikušiem kauliem izvāram buljonu un pieēdam klaat rupjmaizi!:)) Kāpēc dārgs? Tāpēc, ka to nevar mehanizēt, tā operācija piņķerīgs darbs:) Dabonams tik glaunākajos galvaspilsētu restorānos:)))
|
Tas gan bija varens ēdiens...:) Galvenais, lai tā menca nebūtu mirusi dabīgā nāvē- no vecuma...:)) Varbūt var vasarā vispār pārtikt no zaļumiem-sakritušiem āboliem, aličām un bumbieriem? Kad vēders sāk streikot, palasieties mežā mellenes, bet zupu aizejiet paēst pie kāda radinieka vai kaimiņa...
|
Ak dievs zivis...brrrr :( labākais kas var būt ir viņu fileja ar sieru un ķiplokiem....
|
Man arī garšo žāvēti zuši! :))
|
Pēe! Tirgū - aizpagājusī nedēļa!:)) Svaigi auksti kūpināti - cita lieta
|
Paaraak darbietilpiigi. Ingryda labpraataak gatatvo kaadu piiraagu ar lasi vai vnk sushi.
|
Juri, tas ir indiāņu šamaņu ēdiens! Sevišķi svarīgi, nozīmīgi bija zivju vaigu muskulīši- žokļu kustinātāji!!!
laikam tāpēc, ka garšīgs- deva šamaņiem, lai labi aprūpē dvēseles!
|
Re kaa, izraadaas, tas veel arii burvju eediens! ingryda - reizeem der arii kas izsmalcinaataaks!:)))
|
Vai pūdētām siļķēm recepti neziniet? ;)
|
Nezinu gan!:) Esmu dzirdeejis, ka siljkjes vairaakas dienas patur uudenii, bet vai taa taisniiba un ko peec tam - tieshaam negribu noindeet!:)
|
|
Rādu no 1 līdz 10 (kopā 10) |
|
Šī tēma ir slēgta un to vairs nevar komentēt
|