iesaku: baltmaizes šķēle(var arī kliju maizi), apsmērē ar sviestu, uzziež kārtu kāda Dor blu siera, uzliek bazilika lapiņas un pašā virsū tomāta šķēli. garšo...mmmm...fantastiski! :) šī ir mana iemīļotā recepte sviestmaizēm jau otro gadu tomātu laikā.
LABU APETĪTI!
Starp citu nesen atklāju kādu gardu svaigo sieru - Kazdangas pagastā ražotu sieru OTO - man vislabāk garšo ar dillēm, ir arī citi varianti :)
|
Man garšo ar kandžu skābēti gurķi.
|
(iedomājas-siekalas tek)Man no sieriem garšo "Kamambera"siers(Valmieras).Recepte fantastiska protams!
klusaisM,Tu kaņdžai filtrus esi dabūjis?
|
Viss labāk garšo Krievijas siers+tomātiņš+ķiplociņš+oliņa vārīta+majonēzīte...Un ar rudzu maizi...siekas mutē saskrien vien par to domājot :)
|
Upss kļūda - siekalas mutē saskrien :)
|
aha un vēl garšīgi ir tomātu, siera un olu salāti ar majonēzi un daudz bazilika, tie ar mums ir topā šobrīd! :))
|
Man patīk visas garšvielas, kas aug dārzā - pētersīļus, dilles, baziliku, salviju un timiānu, smalki sagriezt un ietaisīt sviestā.Tad sasmērēt baltmaizi un mikrenē sasildīt...mmm garšīgi :)
|
visi man ir dārzā, tik timiāna nav, būs jāiegādā nākošpavasar, sēklas takš ir nopērkamas, ja?
|
Visforashaak ar sarkano baziliku. Tiko pgatavoju :)
|
Sēklas ir nopērkamas.:)Bet es tam par slinku - pērku maija sākumā stādiņos, it kā dārgāk, bet pietiek :)
|
Kazas siers Labrit ar kiplokiem+tomati+svaigs baziliks+juras sals. Perfektakaa un vienkarshaka salatu recepte!
|
Pievienojos Saulesjūrai atsauksmēm par Oto, man arī vislabāk tas ar dillītēm garšoja un ar mājas tomātiņiem un bazilika lapiņām-tā apetītlīgi tas siers gurkst mutē:), un vēl ļoti iesaku nogaršot tā pat ražotāja cepamsieriņu, ir 2 veidu, man labāk patika rudzu rīvmaizē, un ar brūkleņu zaptīti mmm:)
|
Sviestmaize ar sieru un tomātu ir gandrīz vai klasika, kur visas garšas nianses nosaka siers. Silti iesaku noprovēt Latvijas sieru! Nenožēlosiet!
|